ABD'nin skandal hamlesi sonrası 'karşılık verilecek' cevabı gelmişti! Ankara'dan jet tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD’ye ait bir saldırı denizaltısının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) limanlarından birine demirlemesine ilişkin sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 10.04.2023 06:38 GÜNCELLEME 10.04.2023 09:23
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

ABD Donanmasına ait bir saldırı denizaltısı, Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'na demirledi. Bu gelişmenin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ABD'ye kınadı. 

KKTC'den ABD'ye sert tepki: Karşılık verilecek!KKTC'den ABD'ye sert tepki: Karşılık verilecek!

"KKTC'Yİ DESTEKLİYORUZ"

ABD'ye bir tepki de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlıktan yapılan açılamada şu ifadeler yer aldı:

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’ye ait bir saldırı denizaltısının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) limanlarından birine demirlemesi ve GKRY’nin silahlanma faaliyetleri konusunda yaptığı açıklamayı kuvvetle destekliyoruz.

"BU, KALICI ÇÖZÜME KATKI SAĞLAMIYOR"

KKTC ile birlikte birçok defa vurguladığımız üzere, ABD’nin Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi bozma pahasına attığı ve GKRY’yi silahlanmaya teşvik eden adımlar, bölgenin istikrarına ve Kıbrıs meselesinin adil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümüne hiçbir şekilde katkıda bulunmamakta.

"ABD, POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ"

ABD’yi bir kere daha bu politikalarını gözden geçirmeye çağırıyor; ülkemizin her şartta, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde, KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğini hatırlatmak istiyoruz.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal abd... Yunanın son paralarını iç diyor...depodaki eski mühimmatıda satıyor... Zaten ekonomi dip yunan da üretim yok.... İşgalimiz kolay olur...
    Cevapla
  • Başkentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsın , vadi kelımesı ıle asagılık kompleksini bu aziz mıllete asılamaya calısıyorsun,herkesı kendın gıbı bılme,gercek tarıh oku bıraz dızıyı bırak ergen akıllı
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan o ki ABD ye intihar kararı alındı sebebi emperyalist düzen çöktü hırsızlık gasp yapamıyorlar gariban ülkelerin kaynaklarına çökemiyorlar
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Düşmanlık edenler devletler Natoda Teröre destek Nato ülkeleri. Bence Rusya çin hindistan Türkiye Türk devletleri birleşip Natoya benzer kurmalı .Amerika dünya onun Denizler onun zanediyor .bir Savaşa bile kendi giremiyen 60 üzeri devletle giren korkaklar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rum kesiminin ab ye girmesine saniyorum tansu ciller tarafindan izin verilmesi dogru bir karar degildi, normal olarak anlasmalaraa göre abd veya baskasi , iki kibris garantör ülkesi olan türkiye veya ingiltereden izin almadan kibrisa ziyaretde olsa askeri varlik bulunduramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!