Güney Afrika'da 1882'de kurulan Osmanlı Kriket Kulübü iftar etkinliği düzenledi

Osmanlı Devleti'nin 19. yüzyılda Güney Afrika'da açtığı okulda yetişen öğrenciler tarafından kurulan Osmanlı Kriket Kulübü, Cape Town'da iftar verdi.

Güney Afrika'da 1882'de kurulan Osmanlı Kriket Kulübü iftar etkinliği düzenledi
Güney Afrika'da 1882'de kurulan Osmanlı Kriket Kulübü iftar etkinliği düzenledi
GİRİŞ 10.04.2023 08:56 GÜNCELLEME 10.04.2023 08:56

Kulüp tesislerindeki iftara, 140 yıllık tarihi kulübün yöneticileri ve oyuncular da dahil olmak üzere 100'den fazla kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Cape Town'da görevlendirdiği din görevlisinin Kur'an-ı Kerim okuduğu iftarda konuklara, Güney Afrika Müslüman mutfağından lezzetler ikram edildi.

İftarın ardından davetliler akşam namazı kıldı.

Cape Town'daki Osmanlı İslam Okulu öğrencileri tarafından 1882'de kurulan kulüp, dünyanın en eski Müslüman spor kulüplerinden biri olma özelliğini taşıyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması