TRT muhabiri soru sordu, Can Dündar'ın sahiplendiği yalan ortaya çıktı

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat'ın ortaya attığı, firari Can Dündar'ın sahiplendiği "ABD, TRT World kanalını medya değil lobi şirketi olarak değerlendirdi ve TRT mensuplarının basın kartlarını iptal etti" yalanı iki günde çürüdü.

GİRİŞ 11.04.2023 11:33 GÜNCELLEME 11.04.2023 11:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde ABD'deki TRT World çalışanlarının basın kartlarının bu ülke tarafından iptal edildiğini açıklayan TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat'ın iddiasını firari FETÖ'cü Can Dündar sahiplenmiş, TRT'ye yönelik yeni bir algı operasyonu başlatılmıştı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

8 Nisan'da ortaya atılan haberden iki gün sonra, 10 Nisan'da ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen resmi basın toplantısına katılan TRT World Washington muhabiri Yunus Paksoy, Can Dündar'ın desteklediği yalanı bir nevi çürütmüş oldu.

İddiaların aksine TRT'nin tüm kanalları gibi TRT World çalışanlarının da başta Beyaz Saray, Pentagon, Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ABD'deki tüm resmi kurum ve kuruluşlarda akrediteye sahip olduğu anlaşılmış olundu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • tuğrulbey 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan dolan ne rezillik varsa hepsi bunlarda
    Cevapla
  • Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD , kullandığı tüm kuklaları, özellikle bizim coğrafyamızda kullandığı tüm kuklaları son kullanma tarihleri gelir gelmez hiç gözünün yaşına bakmadan itlaf etti. Can gibi finoları da farklı bir akibet beklemiyor. Çünkü kuklaların öncekilerden- yaşanmışlıklardan ders alma yeteneği yok.
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan yalan
    Cevapla
  • rumuz bastiko 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan dolan diyorlar ya yalan dolanın en şahanesi ni kendileri yapiyor komik tarafı kendi yalanlarına kendileri inanıyor herkes neyin ne olduğunu görüyor Allaha şükür halk aptal değil kendi milletine dedikleri gibi hani koyun diyorlar ya esas koyun bu yalanlara inanıp bu ülkeyi teröre teslim etmeye hazır CHP kitlesidir
    Cevapla
  • FAHRİ GÜRBÜZ 539 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar ediyorum kardeşim doğru yazmissin
    Cevapla
  • EFE 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada basin özgürlü hani nerde ellerinden neden alindi kartlari.Sadece türkiyede gecerli basin özgürlü.Baska ülkedelerde gecmiyor.Onlarin isne gelirse .Türkide ayni sekilde medya temsiclerine davranmali ve kartlari da alinimali bizim yanimizda olmayanlarin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır