ABD müttefikinden Rusya'ya gizli destek: 40 bin füze gönderdiler!

ABD'li Washington Post gazetesi Mısır'ın Rusya'ya gizlice askeri destek verdiğini öne sürdü. İddialara göre Sisi Rusya'ya yardım talimatı verdiği, ancak "Batı ile sorun yaşamamak" için planları gizli tuttu.

GİRİŞ 11.04.2023 15:22 GÜNCELLEME 11.04.2023 15:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el-Sisi’nin, üst düzey yardımcılarıyla birlikte, Ukrayna'nın 13 aylık işgali sırasında mühimmat tedariğini azaltan Rusya'ya 40 bin roket üretip nakletme planı yaptığı ortaya çıktı.

GİZLİ BELGELER ORTAYA ÇIKTI

ABD’li Washington Post gazetesi sızdırılan gizli belgelerle ortaya çıkan bilgilerin ABD’nin yakın müttekifi Mısır ile ilişkileri alt üst edebileceğini yazdı:

"Mısır ile ilgili belgeler doğruysa, Amerika'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki en yakın müttefiklerinden biriyle ilişkisini alt üst edebilir."

SİSİ'DEN RUSYA'YA YARDIM TALİMATI

17 Şubat tarihli belgelerde, el-Sisi'nin üst düzey askeri yetkililere Rusya'ya roket, top mermisi ve barut sağlama talimatı verdiğini, ancak "Batı ile sorun yaşamamak" için planları gizli tutmasını söylediğini ortaya çıkardı.

KREMLİN'DEN YALANLAMA

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Mısır'ın Rusya'ya füze göndermeyi planladığı yönündeki bilgilerin yalan olduğunu söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Servantes 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin isteyeceği en son şey Türklerin lider ülkesi ile Arapların lider ülkesinin güç birliği yapması. Mısır geçmişte Türkiye ile yakınlaştı, ABD Mursiyi kendi ordusuna devirtti. Şimdi Sisi Türkiye ile yakınlaşıyor, ABD türlü bahanelerle onun da suyunu ısıtıyor, Mısır ordusundaki adamlarına şimdiden mesaj veriyor. Pakistan, Libya, vs hep aynı. Yeterki Türkiye yalnızlaşsın
    Cevapla
  • İsmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi abd galiba sisiyi sevmedi oyla oyi havlamaya köpeğe kemik atmaz
    Cevapla
  • ysd 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd satmıştır
    Cevapla
  • Hasan dr. 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırda kırk bin füze olma ihtimali yok. Herhalde Sisinin ipinide ABD çekecek anlaşılan odur.
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyameti koparan batı Mısır'a ambargo koyar, çığrından çıkan mısırdan ülkemize milyonlarca göç akar Allah korusun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...