INTERPOL'den 15 ülkede operasyon: 14 bin 260 kişi gözaltında

INTERPOL'ün Latin Amerika ülkelerinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonlarında 8 bin 263 ateşli silah ve 305 bin mühimmata el konuldu.

INTERPOL'den 15 ülkede operasyon: 14 bin 260 kişi gözaltında
INTERPOL'den 15 ülkede operasyon: 14 bin 260 kişi gözaltında
GİRİŞ 19.04.2023 10:08 GÜNCELLEME 19.04.2023 10:08

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), yazılı bir açıklama yaparak bugüne kadar kendi koordinasyonunda gerçekleştirilen en büyük ateşli silah operasyonlarında Orta ve Güney Amerikalı yetkililerin 14 bin 260 kişiyi gözaltına aldığını, 8 bin 263 kaçak ateşli silaha ve 305 bin mühimmata el koyduğunu duyurdu.

INTERPOL'ün açıklamasına göre, "Trigger IX" isimli operasyonda 5,7 milyar dolar değerinde toplam 575 ton uyuşturucu ve uyuşturucu yapımında kullanılan ham maddeye de el konuldu.

AB FİNANSMANLI OPERASYONA 100'DEN FAZLA GÜVENLİK GÖREVLİSİ KATILDI

INTERPOL'ün koordinasyonunda 12 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Avrupa Birliği'nin (AB) sağladığı finansman ile gerçekleştirildiği açıklanan operasyona Meksika, Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Şili, Ekvador, El Salvador, Bolivya, Kosta Rika, Guatemala, Honduras, Panama, Paraguay, Peru ve Uruguay’da 100’den fazla güvenlik görevlisi katıldı.

INTERPOL açıklamasına göre, "Trigger IX" operasyonu, Primeiro Comando da Capital, Mara Salvatrucha ve Balkans Cartel dahil 20 suç örgütünün faaliyetlerini sekteye uğrattı. Açıklamada, operasyona, ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) ile İç Güvenlik Soruşturma Ofisi’nin (HSI) de destek verdiği bilgisi paylaşıldı.

ÜÇ ÜLKENİN SINIRINDA OPERASYON MERKEZİ KURULDU

Operasyondan öne çıkanları da aktaran INTERPOL, operasyona katılan ülkelerden ateşli silah uzmanlarının Arjantin, Brezilya ve Paraguay sınırında yer alan Foz do Iguaçu'daki operasyon merkezinde bir araya geldiğini, ön cephe faaliyetlerine destek olduklarını ve istihbaratın hızlı bir şekilde paylaşılıp kontrol edilmesine yardım ettiklerini belirtti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
Tokat'ta erkek öğrencilere peçe takıp etek giydirdiler! MEB soruşturma başlattı