Alim Bayel Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi olarak atandı

Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev tarafından imzalanan kararname ile, Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapan Alim Bayel kardeş ülkenin Bakü Büyükelçisi oldu.

Alim Bayel Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi olarak atandı
Alim Bayel Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi olarak atandı
GİRİŞ 19.04.2023 17:56 GÜNCELLEME 19.04.2023 18:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bugüne kadar Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapan Alim Bayel kardeş ülkenin Bakü Büyükelçisi oldu. İlgili Kararname Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev tarafından imzalandı.

Azerbaycan'a atanan 39 yaşındaki Alim Bayel, halihazırdaki Kazak Büyükelçilerinin arasında en genci oldu. Diplomatın Kazakça, Türkçe, İngilizce, Rusça ve Azerbaycanca konuştuğu biliniyor. Bayel, Kazakistan lideri Tokayev ve Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde sık yaptığı görüşmelerde Kazakça-Türkçe tercümeyi gerçekleştiriyordu.

Eğitimini Türkiye ve ABD üniversitelerinde tamamlayan Bayel, Kazakistan’ın prestijli Bolashak programının mezunlarından. Ayrıca, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev’in inisiyatifiyle oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Genç Yönetici Kadrosunun da üyesi.

Kariyerinin başında o dönem yeni kurulmakta olan Türk Devletleri Teşkilatı'nda çalıştı. Bayel’in yeni görevinde de Türk Dünyasının bütünleşmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    urfa şivesi ile azarbeycan türkleriyle çok rahat konuşuyoruz sizin deyiminizle şimdi ben azerbeycanca mı biliyorum, ya sabır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ca :)) alemsiniz böyle diye diye böleceksiniz. Azerbaycan Türkçesi kardeşim.
    Cevapla
  • Editöre 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanca diye bir dil mi var.. kolay gelsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Özel hastanede yenidoğan vurgunu