Zelenskiy'e "yakışıklı" diyen Rus kadına ceza

Rusya'da 70 yaşındaki Olga Slegina adlı bir kadının, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'le ilgili "yakışıklı genç adam" dediği için mahkemede para cezası aldığı belirtildi.

Zelenskiy'e "yakışıklı" diyen Rus kadına ceza
Zelenskiy'e "yakışıklı" diyen Rus kadına ceza
GİRİŞ 20.04.2023 10:13 GÜNCELLEME 20.04.2023 10:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken işgale destek vermeyen Ruslar da ülkelerinde cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Moskova merkezli bir insan hakları örgütü, Olga Slegina isimli kadının sırf Zelenskiy'nin yakışıklı olduğunu söylediği için Moskova'da beş dakika süren duruşmada 40 bin ruble (9500 TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Yaşlı kadının geçen aralıkta bir sağlık merkezinde, Zelenskiy için "deli" diyen başka bir kadına "Bence iyi bir espri anlayışı var. Yakışıklı genç bir adam" dediği ve bunu duyanların ihbarı üzerine gözaltına alındığı bildirildi. Slegina, "Zelenskiy'i övmek ve Rus ordusunun itibarına saygısızlık" suçlamasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu.

Okuyamadığı bir kağıdın kendisine imzalatıldığını anlatan kadın da olay karşısında şoke olduğunu ve neler olduğunu anlayamadığını söyledi.

Rusya'da Ukrayna'daki işgalden sonra kabul edilen yasayla Rus ordusuna saygısızlık edenlere hapis ve para cezası verilmesi öngörülüyor. Savaş karşıtı Rusların düzenlediği gösterilerde de binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bizim ülkede de cezalar ciddi olmadı bizde ağza diye küfür eden ve korkunç yalan söyleyen siyaseeçiler var bunlara ciddi ceza gelmeli
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf şeyler oluyor. Bütün övgüler beğeniler Allah'a cc aittir, yaratan Allah'a cc tazim gerek. Sebeplerde takılı kalanlar aldanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!