Rusya'da Müslümanlar camilere sığmadı

Rusya'nın başkenti Moskova'da camilere sığmayan binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını sokaklarda kıldı.

Rusya'da Müslümanlar camilere sığmadı
Rusya'da Müslümanlar camilere sığmadı
GİRİŞ 21.04.2023 10:51 GÜNCELLEME 21.04.2023 10:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sabahın erken saatlerinden itibaren Moskova Merkez Camisi başta olmak üzere başkentteki Anıt Camisi ve Tarihi Cami'ye Müslümanlar akın etti.

Moskova bölgesinde 30'dan fazla noktada bayram namazının kılınması için özel alan hazırlandı.

Başkentteki camilerde namaz kılmak isteyenler, çevredeki metro istasyonları ve caddelerde yoğunluk oluşturdu.

Camilere sığmayan binlerce kişilik cemaat, güvenlik nedeniyle trafiğe kapatılan metrelerce uzunluktaki caddelere, sokak aralarına ve parklara taştı.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı caddelerde Müslümanlar, sokaklarda uygun buldukları yerlerde seccadelerinin üzerinde bayram namazına durdu.

Moskova Merkez Camisi'nde Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, hutbe okudu ve bayram namazını kıldırdı.

Gaynuddin, cemaate Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in Rusya'daki Müslümanlara yönelik kutlama mesajını okudu.

Moskova Merkez Camisi'ndeki bayram namazı ve okunan hutbenin kaydı kısa süre sonra Rossiya-1 devlet kanalında yayımlandı.

Rusya Müslümanları, başta Vladivostok, Ufa, Kazan, Grozni olmak üzere ülkenin diğer şehirlerinde de bayram namazını kıldı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayne öyle mert gavur sinsi gavurdan iyidir
    Cevapla
  • Ali Coşman 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin diğer Avrupa Ülkelerinin İslam'a bakışı ile arasında dağlar var Putin Batıya göre Adamın dibi Batı Kalleş Rusya Sözü net Beyaza siyah demez açıktan söyler ne derse Batı sinsi ve içten hesaplar yapar Tercih hakkım olursa Putini Batıya tercih ederim Ukrayna savaşı yanlış oldu bunu da söylerim
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Grozni Çeçenistan degilmiydi ne ara Rusya'ya bağlandı onca insan neden öldü:(
    Cevapla
  • Murat.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay Maşallah , ne güzel ya Rusya da bu kadar müslüman. İnşallah müslüman sayısı daha çok artar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’