Rahatsızlığı sonrası Erdoğan'dan ilk fotoğraf: Putin'le telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda görüştü. Putin'le yapılan görüşmeye dair yayınlanan fotoğraflarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlıklı ve dinç olduğu görüldü.

GİRİŞ 27.04.2023 16:03 GÜNCELLEME 27.04.2023 16:21
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Rusya ile Türkiye, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk yakıt yüklemesini yapmaya hazırlanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü.

İki liderin görüşmesinde; Akkuyu Nükleer Santrali ve ikili ilişkilerle birlikte bölgesel meseleler ele alındı.

Görüşmede; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanılığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

Erdoğan, telefonda görüştüğü Putin'e bugün İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne katkıları için teşekkür etti. Erdoğan ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler bağlamında kurulması teklif edilen çalışma grubu vasıtasıyla yeni açılımlar üzerinde çalışılabileceğini ifade etti.

Putin de hastalığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini de iletti.

KREMLİN GÖRÜŞME OLACAĞINI ÖĞLEN SAATLERİNDE DUYURMUŞTU

Kremlin'den yapılan açıklamada, Erdoğan'ın sağlık sorunlarına dair haberlere yönelik bilgilerinin olmadığı belirtilmişti:

"Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin bizim herhangi bir bilgimiz yok. Putin ve Erdoğan bugün ilerleyen saatlerde bir telefon görüşmesi yapacak."

Geçtiğimiz gün Kanal 7-Ülke TV ortak yayınında rahatsızlanan ve midesini üşüttüğünü ifade eden Erdoğan, Mersin mitingini ertelemiş ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına online olarak katılacağını duyurmuştu.

İletişim Başkanı Altun'dan Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklamaİletişim Başkanı Altun'dan Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Başkan Erdoğan'ın sağlık durumunu açıkladı!Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Başkan Erdoğan'ın sağlık durumunu açıkladı!

ERDOĞAN SAĞLIKLI VE DİNÇ

Erdoğan'ın rahatsızlığı sonrası Batı merkezli medya "Erdoğan kalp krizi geçirdi" tarzından yalan haberler yapmış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Putin'le yapılan görüşmeye dair yayınlanan fotoğraflarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlıklı ve dinç olduğu görüldü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 63
  • Maraşlı 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim şu Cuma gecesi hürmetine Erdoğan a sağlık sıhhat afiyet ver zaferler nasip eyle Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Türk 11 ay önce Şikayet Et
    Allah şifa versin Reis.. Allah yar ve yardımcın olsun..
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    sonuna kadar R.T.Erdoğan deyirəm bunun ötesi bərisi yoxdur
    Cevapla
  • 00 27 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sağlık sıhhat versin Dualarımız reisimizde inşallah
    Cevapla
  • Ali Kemal ARACI 11 ay önce Şikayet Et
    Ey Rabbim yalvarıyoruz Dünya mazlumlarını öksüz bırakma inşeAllah.
    Cevapla
  • Revan 11 ay önce Şikayet Et
    Aminnn İNŞAALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!