Alman istihbaratı, AfD'nin gençlik kolunu "radikal sağcı örgüt" ilan etti

Alman istihbaratı, radikal sağcı muhalefet partisi AfD'nin gençlik kollarını "radikal sağcı örgüt" olarak ilan etti. Bu kararla AfD'nin gençlik kolları üyeleri kamu sektöründe işe girme, silah taşıma ve satın alma haklarını kaybedebilecek.

Alman istihbaratı, AfD'nin gençlik kolunu "radikal sağcı örgüt" ilan etti
Alman istihbaratı, AfD'nin gençlik kolunu "radikal sağcı örgüt" ilan etti
GİRİŞ 28.04.2023 09:03 GÜNCELLEME 28.04.2023 09:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya'da demokratik kurumları ve anayasal demokrasiyi korumak, Nazi döneminde yaşananların tekrarlanmaması için II. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Federal Ofisi (BfV), muhalefet partisi AfD'nin gençlik örgütünü "radikal sağ örgüt" olarak sınıflandırdı.

BfV, radikal sağcı, İslam ve göçmen karşıtı olan AfD partisinin gençlik yapılanmasını dört sene boyunca araştırdı; örgüt içine ajanlar sokarak bilgi topladı ve bir değerlendirme yaptı.

Bu kapsamda, örgütte anayasadaki temel demokrasi ilkelerine karşı hareket eden üyelerin yoğun olduğunu tespit eden Alman istihbaratı, AfD'nin gençlik kolu örgütünü "radikal sağcı örgüt" olarak ilan etti.

Bu karar neticesinde, örgütün üyeleri kamu sektöründe çalışma haklarından mahrum olabilecek, silah satın almaları ve taşıma lisansına sahip olmaları zorlaşacak.

AfD partisi 2017 seçimlerinde yüzde 13, 2021 seçimlerinde ise yüzde 10 oy almıştı.

AfD partisinin liderleri, "Kabul edilemez bir karar, bize hiçbir resmi gerekçe tebliğ edilmedi" diyerek karara tepki gösterdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sınırsız özgürlük dünyanın hiç bir yerinde yok. herkez anayasa ile belirlenen sınırlar çerçevesinde özgürdür. bizde ise muhalefetin de çanak tutması ile terör örgütü propagandası yapmak bile serbest. azıcık örnek alalım bu ülkeleri.
    Cevapla
  • Bu noktada 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak gördünüzmü, nasıl kökünden hal ediliyormuş. Bu ülkede fazla özgürlük var.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde de olsun kamuda işe giremesinler mal satın alamasınlar
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizede bu yasa acilen şart gerekli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!