Edi Rama'dan Erdoğan açıklaması: Türkiye'yi çok değiştirdi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesi için olağanüstü işler başardığını dile getirerek, "Benim düşünceme göre Sayın Erdoğan ülkesi için olağanüstü işler yaptı; Türkiye'yi çok değiştirdi" ifadelerini kullandı.

Edi Rama'dan Erdoğan açıklaması: Türkiye'yi çok değiştirdi
Edi Rama'dan Erdoğan açıklaması: Türkiye'yi çok değiştirdi
GİRİŞ 29.04.2023 19:50 GÜNCELLEME 29.04.2023 19:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Yunanistan'daki Delphi Ekonomi Forumu'nda konuştu. Rama; Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin Avrupa entegrasyon süreci, Yunanistan ilişkileri olmak üzere bölgesel ve diğer konulara değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesi için olağanüstü bir iş yaptığını vurgulayan Rama, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçimlerdeki sonuçlardan bağımsız ve bu tartışmaya hiç girmek istemiyorum ancak benim düşünceme göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesi için olağanüstü bir iş yaptı; Türkiye'yi çok değiştirdi. Elbette ki tartışmalı bazı şeyler var ancak tartışmadan önce şunu söylemeliyim ki özellikle AB'nin Türkiye'ye yönelik gösterdiği davranışı tartışmalıdır. Türkiye'ye '(AB'ye) Kabul edilmek için reform yapmalısınız' denildiği bir zamanda gerçekleşen şey bunun tam tersiydi; Türkiye acımasızca kapının ardında bırakıldı. Ardından darbe girişimi, Erdoğan'ın kendini terk edilmiş hissettiği olağanüstü bir etkiye sahip çok çok kritik bir andı. Yani karmaşık bir şey. Ancak bir şey inkar edilemez, Erdoğan'la veya Erdoğan'sız, Türkiye Avrupa'nın güvenliği için çok önemli. AB, Türkiye'yi gerçekten çok ciddiye almalı."

Arnavut Başbakanı Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dostu olduğunu da söyledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutlar gavur degil dostum. %80 müslüman. Bunların çoğu da türkiyeyi sever..
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'deki akp mitingine gitmiştim ,bir kişiyle konuştum,adam İstanbul dogumlumus uzun yıllar Almanya'da yasamıs diyorki eskiden türkiyenin yerini dahi bilmeyen insanlar vardı uzun zamanda Tayyip Erdoğan Türkiye nın nerede olduğunu ve nekadar büyuk saygın bir ülke olduğunu avrupalılara gösterdi şimdi herkes türkiyeyi konuşuyor diyor helal olsun reise
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde sığınmacı sorunu çözülseydi bu güzel işlere de katkı olacaktı
    Cevapla
  • ALPEREN 24 1 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutluk Bizim mahalle mizdi oda muhtar
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Buyur abi, adam Arnavutluk başbakanı dini farklı, dili farklı, ortak hiçbir yanı yok. Sayın Erdoğan'ı konuşurken övgü ile söz ediyor. Yaptıklarını takdir ediyor. Bizde muhalefet adı altında zıt anlam çabası mevcut.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Türkiye evden çalışmaya hazır!
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj