Pentagon'dan DEAŞ'ın sözde liderini etkisiz hale getiren MİT'e övgü

MİT'in, DEAŞ'ın sözde lideri Kureyşi'yi etkisiz hale getirdiği operasyon dünyanın gündeminde. Pentagon Sözcüsü Ryder, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesini takdir ettiklerini söyledi.

GİRİŞ 03.05.2023 10:59 GÜNCELLEME 03.05.2023 13:23
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'ye yönelik operasyonuna ilişkin sorular üzerine, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesini takdir ettiklerini söyledi.

Günlük basın toplantısında, MİT'in Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ elebaşı El Kureyşi'yi öldürmesine ilişkin soruya yanıt veren Ryder, "Bu haberleri şu anda doğrulayamayız. Eğer doğruysa, memnuniyetle karşılanır. Genel anlamda, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı yaptıklarını takdir ediyoruz. Bildiğiniz gibi, Kuzey Suriye'deki sınır bölgelerinde, Türk kuvvetleri geçmişte de DEAŞ ile mücadele etti. Ve yine, DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilgisine yardımcı olmak için uluslararası toplumun yapabileceği her şey çok faydalıdır." dedi.

İki ülke silahlı kuvvetleri arasında bu konuda herhangi bir iletişimin söz konusu olup olmadığı sorusunu ise Ryder, ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığına yönlendirerek yanıtlamaktan kaçındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Nisan'da, El Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

MİT'in Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'ye operasyon yaptığı ev görüntülendi! MİT'in Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'ye operasyon yaptığı ev görüntülendi!

MİT operasyonunun detayları ortaya çıktıMİT operasyonunun detayları ortaya çıktı

Erdoğan operasyonu duyurdu! Dünya manşete taşıdı...İşte ilk karelerErdoğan operasyonu duyurdu! Dünya manşete taşıdı...İşte ilk kareler

Sık sık yer değiştirdiği tespit edilen "DEAŞ'ın sözde yeni halifesi" Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi kod adlı teröristin, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin/Cinderes'te olduğu ve yakın zamanda yer değiştireceği istihbaratını alan MİT, özel bir operasyon ekibi ile teröristin bulunduğu eve, 29 Nisan 2023'te gizli operasyon düzenlemişti.

MİT'in "teslim ol" çağrısına yanıt vermeyen DEAŞ elebaşı El Kureyşi, yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlatmıştı.

Terör örgütü DEAŞ'a 2013'te katılan Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi, kısa sürede örgüt içinde üst düzey görevlere yükselmişti.

Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi, DEAŞ'ın önceki lideri Ebu Hasan El Kureyşi'nin öldürülmesi sonrası 30 Kasım 2022'de sözde yeni halife olarak ilan edilmişti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    abd içten içe Ağlıyordur, adamı gitti diye. Mecburen tebrik ediyor.
    Cevapla
  • Tim 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin en büyük terör örgütü ABD dir...bu örgüt yıkılmadan dünyaya huzur adalet demikrasi gelmez..lakin sonu yakındır inşallah
    Cevapla
  • reşat sev 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki yerini bilmiyormuş gibi davranıyorsunuz onlara yol veren siz siniz abd
    Cevapla
  • ugur aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan iki yüzlüler aslında deaşda sizin pekekede ama el altından destekliyor ve artık alelnen destekliyorsunuz aslında mit sizinde canınızı yaktı ama belli etmiyorsunuz kapalı kapılar ardında bu trkiye ne yapıyor adamlarımızı tek tek öldürüyor diye sızlanıyorsunuz ama bunu biryek trkiyenin uyanamayan hukumeti anlayamadı..bunları anlasalardı hala size dost müttefik demezler dobra olurlardı
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İçlerinden emin olun küfrediyorlardır.Ne de olsa deaşın kurucusu ve milyonlarca dolarla destekleyen abd nin ta kendisi değil mi.Ama Türkiye onların kurduğu bütün oyunları bozuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama