Çin basınından TCG Anadolu'ya mercek: Türk donanmasının gücü artıyor

TCG Anadolu dünyanın gündeminde. Türkiye'nin amiral gemisi Çin basınında da yer buldu. Caixin dergisinde yayımlanan makalede, "Türkiye dünyada yerli uçak gemisine sahip birkaç ülkeden biri haline geldi" denildi.

GİRİŞ 04.05.2023 22:20 GÜNCELLEME 05.05.2023 11:22
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

TCG Anadolu'ya ilgi artarak sürüyor. Türk Donanması'nın envanterine giren gemi, bu kez Çin basınının gündeminde. Çin'de yayınlanan Caixin dergisi TCG Anadolu gemisini bir makaleyle mercek altına aldı.

"Diplomasi ve seçimlerde etki yaratan denizdeki gelişme" başlıklı makalede, Mavi Vatan doktrini uyarınca Türkiye'nin, son yıllarda denizlerdeki çıkarlarına, deniz gücü inşasına daha fazla önem verdiği vurgulandı.

Makalede, "Türkiye, dünyada yerli uçak gemisine sahip birkaç ülkeden biri haline geldi" denildi. Geminin yüzde 70'inin bağımsız olarak, hafif uçak gemileri, amfibi hücum gemileri ve çıkarma gemilerinin entegrasyonu sonucu inşa edildiği aktarıldı.

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geminin dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyonlar yürütebileceği açıklaması hatırlatıldı. Savunma sanayiine yapılan yatırımların artmasıyla Türk donanmasının küresel deniz gücü sıralamasında onunculuğa yükseldiği belirtildi.

Çin'de yayınlanan dergi, AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra donanmanın gelişiminin Türkiye'nin dış politikasında taşıdığı öneme de dikkat çekti. Denizlerde enerji kaynaklarının bulunması, ekonomi ve taşımacılığın geliştirilmesi için adımlar atıldığı vurgulandı. 

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35
  • Cemal aydın 11 ay önce Şikayet Et
    Tcg uçak gemisi ise neden L kodu ile başlıyor?
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    senin bunu yazan evlerin dert görmesin inşallah inadına reis
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Çıkarma değil, uçak gemisi İnanmazsan birde ÇİN' e sor.!!!
    Cevapla
  • Hemşire 11 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bebek katilleriyle el sıkışanlara. Yazıklar olsun bu milleti ayrıştıranlara. Yazıklar olsun bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip ihanet içinde olanlara. Yazıklar olsun bu ülke için yapılan her hizmeti yok sayanlara. Yazıklar olsun vatanı dışa bağımlı yapmak için uğraşanlara. Yazıklar olsun bu ülkeyi parçalamak gayreti içinde olanlara Reisle yola devam...
    Cevapla
  • mersinli 11 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın bütün ülkeleri Türkiyeyi överken Bizim batı sevicileri Türkiyeyi ABD ye AB ye şikayet ediyor. Yapılanları görmemezlikten geliyor HER ZAMANKİ GİBİ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı