Öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, midesinden onlarca tenya çıktı

Öksürük krizi nedeniyle hastaneye başvuran Brezilyalının midesinde onlarca tenya larvası olduğu ortaya çıktı. Uzmanların ilk uyarısı, yiyeceklerin iyice yıkanması gerektiği yönündeydi.

Öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, midesinden onlarca tenya çıktı
Öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, midesinden onlarca tenya çıktı
GİRİŞ 06.05.2023 22:48 GÜNCELLEME 06.05.2023 22:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Brezilya'da şiddetli ve geçmeyen öksürük nedeniyle hastaneye başvuran hastanın midesinde beyin ve göze ulaştığı an ölmesine neden olacak onlarca tenya olduğu ortaya çıktı. Normal durumlarda zararsız olan tenyaların beyin ya da göz dokularına girdikleri anlarda ölümle sonuçlanan problemler oluşabiliyor.

Hastanın, domuz tenyasının genç formunun neden olduğu sistiserkoz isimli doku enfeksiyonuna yakalandığı anlaşıldı.

Hastanın röntgeninde yüzlerce beyaz nokta tespit edildi. Bu beyaz noktaların parazitlerin kireçlenmiş kalıntıları olduğu ortaya çıktı.

Hastayı tedavi eden Dr. Vitor Borin de Souza, Twitter’dan yaptığı açıklamada, tenyalara yakalanmamak için yiyeceklerin iyice yıkanması gerektiğini söyledi. 

Epilepsi vakalarının yüzde 70'i tenyalar yüzünden

Sistierkozda normalda bağırsaklarda yaşayan tenyaların kas ve beyin gibi dokulara girdiği biliniyor. Tenyalar girdikleri bu dokularda kist gibi şişliklere neden oluyor.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, beyinde gelişen domuz tenyası larva kistlerinin dünyanın bazı bölgelerindeki epilepsi vakalarının yüzde 70'inden sorumlu olduğunu tahmin ediyor. Her yıl yaklaşık 2,5 milyon kişinin domuz tenyası ile enfekte olduğu düşünülüyor.

 

KAYNAK: DAİLY MAİL
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    adamlarda mide yokki ne bulurlarsa iyiyorlar.
    Cevapla
  • Nezih 11 ay önce Şikayet Et
    Mide asidi bunlara etki etmiyor mu?
    Cevapla
  • eyvah 11 ay önce Şikayet Et
    domuz yemeyle alakası var mı bunun bilen var mı niye domuz tenyası demişler buna?
    Cevapla
  • Abbas 11 ay önce Şikayet Et
    Sanırım iyi pişmemiş domuz etinden geçiyor. O hayvanda her zaman bu tenya bulunuyor. Dışkısı veya etinden geçiyor diye biliyorum. Bu arada merak edip yiyen birileri de baktırmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı