The Economist'in Erdoğan karşıtlığı: Kılıçdaroğlu'na desteğin dozunu artırdılar

Londra merkezli The Economist dergisi, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğin dozunu artırdı.

The Economist'in Erdoğan karşıtlığı: Kılıçdaroğlu'na desteğin dozunu artırdılar
The Economist'in Erdoğan karşıtlığı: Kılıçdaroğlu'na desteğin dozunu artırdılar
GİRİŞ 11.05.2023 03:52 GÜNCELLEME 11.05.2023 03:58
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Sözde tarafsız Batı medyası, Türkiye'de yapılacak olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine kilitlendi. Tüm mesasini seçimlere yön verme çabasına ayıran tetikçi Batı medyası, Başkan Erdoğan'ı hedef alan kapaklar hazırlarken 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise övgü ile bahsetmekten geri durmuyor.

KILIÇDAROĞLU'NU PARLATMA ÇABASI

Son günlerde Türkiye'deki seçimlere yönelik operasyonel haber ve kapaklarını artıran İngiliz The Economist, HDP destekli 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parlatma çabasına girdi. Derginin "Eski bir bürokrat Erdoğan'a kök söktürüyor" başlıklı makalesinde, Türkiye'de değişime ihtiyaç duyulduğu kaleme alındı.

ÖVGÜ DOLU SÖZLER

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na anket gazı veren The Economist, Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ancak seçimlerin yine de ikinci tura kalma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun faiz oranlarını artıracağını, ve yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekeceğine söyleyen dergi, 7'li koalisyon adayından övgü ile bahsetti.

OSMAN KAVALA VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK VAADİ

HDP'nin Kılıçdaroğlu'na verdiği onayı hatırlatan dergi, Kılıçdaroğlu'nun kayyum uygulamasını kaldıracağını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını uygulayacağını belirten sözlerini makalesine taşıdı. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı da masum göstermeye çalışan The Economist, özgür kalmalarının tek umudu olarak Kılıçdaroğlu'nu gördüklerini kaydetti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 140
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdar oğlu Karamolla oğlu İmam oğlu Serdar oğlu na DEĞİL, Vatansever Türk Milletine hizmet ediyorlar..
    Cevapla
  • Deli 11 ay önce Şikayet Et
    Hatırlarsanız minibüse 10 milyar doları Sığdırdı bunların TV kanalı at at yemezler Ekonomi de boş boş atıyor biliyor Ermeni Krisyanin kazanamayacagini atıyor at at
    Cevapla
  • CABBAR 11 ay önce Şikayet Et
    tenekeyi ne kadar parlatırsan parlat,paslanmaya mahkümdür....
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 11 ay önce Şikayet Et
    Dedik ya gavurlar köpeklerini sever, onlarla birlikte yaşar ve hatta aynı yatakta uyurlar. Gavur işte.
    Cevapla
  • yaz 11 ay önce Şikayet Et
    abdnin amerikan doları merkezli küresel ekonomik sistemin yıkılması en büyük korkusu. Erdoğan onların ekonomik sistemine alternatif bir sistem getirdi düzenlerine çomak soktu. Türkiye ile eskiden kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlarda Erdoğan sayesinde artık oynayamıyorlar bu yüzden eski sistemi getirecek kemali istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...