Sıcak temas sonrası Suriye'den Türkiye açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanı el-Mikdad, amaçlarının topraklarındaki her türlü yabancı askeri varlığı (Türkiye dahil) sona erdirmek olduğunu belirterek, "Rus ve İranlı dostların yardım ve desteğiyle birlikte (Türkiye'yle) çalışabiliriz" dedi.

Sıcak temas sonrası Suriye'den Türkiye açıklaması
Sıcak temas sonrası Suriye'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 11.05.2023 15:48 GÜNCELLEME 11.05.2023 15:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, dün başkent Moskova'daki dörtlü Suriye zirvesi sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'ya konuşan Mikdad, Türkiye'yle ilişkileri normalleşmek için Şam'ın beklentilerini sıraladı.

"Suriye topraklarındaki yabancı asker varlığı sona ermenden sonuca ulaşamayız" diyen Mikdad, Türk askerinin Suriye'den çekilmesi şartını yineledi.

Moskova'daki 4'lü Suriye toplantısından karar çıktı: Yol haritası oluşturulacakMoskova'daki 4'lü Suriye toplantısından karar çıktı: Yol haritası oluşturulacak

Suriye'nin asıl amacının Türk kuvvetleri dahil topraklarındaki her türlü yabancı askeri varlığı sona erdirmek olduğunu kaydeden Mikdad, Suriye ve Türkiye arasında derin bağlar, uzun sınırlar, ortak hedefler ve çıkarlar olduğunu belirterek, "İki ülkedeki iki halkın özlemlerine hizmet etmek için geçmiş yılların tüm olumsuzluklarına rağmen, bu amaç ve çıkarlara ulaşmak için iki ülke tarafından Rus ve İranlı dostların yardım ve desteğiyle birlikte çalışma fırsatı var. Bu sadece dilekle veya sözle yapılamaz, net ve pratik bir yaklaşım gerekir" dedi.

Suriyeli bakan, "Bizim için asıl amacın Suriye topraklarındaki her ne şekilde olursa olsun yasadışı askeri varlığı sona erdirmek olduğu herkes tarafından anlaşılmıştır. Buna tabii ki Türk kuvvetleri de dahildir ve bu konuda ilerleme kaydedilmeden gerçek bir sonuca ulaşamayacağız. Her durumda geri çekilme konusunda çalışmaya, talepte bulunmaya ve ısrar etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şam'dan yapılan açıklamada, "Ortak işbirliği ve koordinasyon, güvenlik endişelerini ele almanın, sınırları kontrol etmenin ve Suriye ile Türkiye arasındaki sınır bölgelerinde sürdürülebilir güvenlik ve istikrarı sağlamanın yoludur" denildi.

Ayrıca, Suriyeli mültecilerin Türkiye'den anavatanlarına geri gönderilmeleri için işbirliği konusunda Suriye tarafının üzerine düşen tedbirleri almaya hazır olduğu kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    agzim var diye hala konusuyor irkci fasist sen kendi halkini insan yerine koy bakalim
    Cevapla
  • KARA KAPLAN 11 ay önce Şikayet Et
    az kaldı Suriye'yi bitireceğim kökünüzü da kazacağız
    Cevapla
  • Selim 11 ay önce Şikayet Et
    Yürü be kim tutar seni ? Devletin indiremediği Esat rejimini mi bitireceksin ? Başlarda hani ABD’yle birlikte hareket ettiler Suriye’de savaş daha yeni başladığında. Güya Emevi camiinde cuma namazı kılacaklardı. Anca hamaset yapın siz.
    Cevapla
  • Yılmaz 11 ay önce Şikayet Et
    ne milletten olursa olsunlar sınırları terörist egemenliği altında olur Türk askeri orada olmaz ise
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sen önce içindeki abd ve işbirlikçi siyonistleri çıkar.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Suriye Resmî olarak Araptır fakat öyle değildir Faristır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti