Bosna Hersek ve Hırvatistan'da sel

Bosna Hersek ve Hırvatistan’da etkili olan yağışlar nedeniyle nehirlerde su seviyesi yükseldi, birçok kentte sel ve taşkınlar meydana geldi

Bosna Hersek ve Hırvatistan'da sel
Bosna Hersek ve Hırvatistan'da sel
GİRİŞ 16.05.2023 14:15 GÜNCELLEME 16.05.2023 14:15

Bosna Hersek’in Una-Sana kantonunda son günlerde etkisini gösteren aşırı yağışlar seli beraberinde getirdi. Su seviyesinin yükseldiği Una Nehri taşarken, Bihaç şehrinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Sanski Most kentinde ise sel nedeniyle doğal afet durumu ilan edildi.

Hırvatistan’da ordu seferber oldu

Komşu Hırvatistan’da da şiddetli yağış sele yol açtı. Dünden bu yana yüzlerce asker, selden etkilenen bölgelerdeki halka yardım için seferber edildi.
Yağışların en çok etkilediği Kuzey Dalmaçya bölgesindeki Zadar’da bulunan Obrovac beldesinde acil durum ilan edildi. Belde merkezi ve okulların sular altında kalması nedeniyle eğitime ara verildi. Zadar’daki Gracac’ta beldesi de sele teslim oldu, en az 59 evi su bastı. Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, hükümetin selden etkilenenlere yardım için kaynak ayıracağını açıkladı.

Slovenya'da uyarı

Slovenya hükümeti de ülkenin doğusu için sel uyarısında bulundu. Meteoroloji uzmanları, bölgede yağışların önümüzdeki günlerde artmasının beklendiğini duyurdu

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!