Uçak 16 saat rötar yaptı! Havayolunun başkanı özür dilemek için yanlarına uçtu

Tayvanlı bir havayolu şirketinin kurucusu, uçuşlarda yaşanan üst üste gecikmeler nedeniyle Narita Havalimanı'nda mahsur kalan yolculardan yüz yüze özür dilemek için Japonya'ya gitti.

Uçak 16 saat rötar yaptı! Havayolunun başkanı özür dilemek için yanlarına uçtu
Uçak 16 saat rötar yaptı! Havayolunun başkanı özür dilemek için yanlarına uçtu
GİRİŞ 16.05.2023 22:18 GÜNCELLEME 16.05.2023 22:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Taiwan News'e göre, Tayvan merkezli bir havayolu firmasının kurucu başkanı Chang Kuo-wei, üst üste yaşanan gecikmelerden etkilenen 308 yolcudan şahsen özür dilemek için 7 Mayıs Pazar günü Japonya'nın Narita Uluslararası Havalimanı'na uçtu.

Söz konusu uçuşun olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiğini belirten Kuo-wei, firmanın yolculara tam para iadesi yapacağını söyledi.

Uçuşun üst üste 2 defa ertelendiği bildirilirken Kuo-wei, ikinci erteleme nedeninin ise uçağın bakım ve kontrolleri olduğunu ifade etti.

Tayvan basınının aktardığına göre gecikmeler, yolcuların 6 Mayıs Cumartesi gecesini Narita'da geçirmelerine neden oldu. Herhangi bir açıklama yapmadığı için tepki çeken firmanı personeli, saat 17.30 civarında yolcuları başka bir uçağa taşıdı. Uçağa saat 19.00 civarında binildi ancak kalkış saat 23.00'e kadar ertelendi.

Daha sonra ise yolcuların neredeyse gece yarısına kadar uçakta tutulmasının ardından uçuş iptal edildi. Geceyi havalimanında geçirmek zorunda kalan yolculara sabah saat 09.30 sıralarında anca yemek verildi.

HAVAYOLU FİRMASININ KURUCUSU ÖZÜR DİLEDİ

Daha sonra uçağın 7 Mayıs Pazar günü sabah 6'da kalkacağını duyuran firma, saati yeniden 8 olarak değiştirdi ve yolcular duruma sert tepki gösterdi.

Tepkilerin ardından havayolu firmasının kurucusu Kuo-wei, Narita Havalimanı'na gelerek yolculardan bizzat özür diledi. Yolcuların ise ikna olmadığı ve duruma tepki göstermeye devam ettiği görüldü.

Zorlu 16 saatin ardından nihayet kalkan uçakta yolculara ücretsiz yemek servisi yapılmaması da tepki çeken başka bir konu oldu.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Özür dilemek neyi çözer. İnsanların aksayan işleri fazladan ettikleri masraflar. Bari bilet paralarının yarısını iade etseymiş.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    İnsanları otele çıkartsaydınız özürden daha iyi olurdu
    Cevapla
  • Ülkem 11 ay önce Şikayet Et
    Ne ahlaklı adammış örnek bir davranış.
    Cevapla
  • İhtiyarladık 11 ay önce Şikayet Et
    Sen uçakla gelebiliyorsun ama oradakiler gidemiyor biraz komik bence
    Cevapla
  • Rabbine Kul 11 ay önce Şikayet Et
    Muslumanca bir hareket
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!