ABD'de bir eyalatte TikTok yasaklandı

ABD’nin Montana eyaletinde Çin merkezli TikTok uygulamasının kullanımı yasaklandı. Montana, ülkede TikTok’a yasak getiren ilk eyalet oldu.

ABD'de bir eyalatte TikTok yasaklandı
ABD'de bir eyalatte TikTok yasaklandı
GİRİŞ 18.05.2023 12:05 GÜNCELLEME 18.05.2023 14:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çinli sosyal medya platformu TikTok'un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler devam ediyor. ABD’nin Montana eyaletinde popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un kullanılması yasaklandı. Eyalet Valisi Greg Gianforte yaptığı açıklamada, “Montanalıların kişisel verilerini Çin Komünist Partisi'nden korumak için TikTok'u Montana'da yasakladım. Çin Komünist Partisi, Amerikalıları gözetlemek ve onların kişisel bilgilerini toplamak için TikTok'u kullanıyor” ifadelerini kullandı. Eyaletteki Tiktok yasağı, Gianforte’nin imzasıyla yürürlüğe girdi. Böylece Montana, ABD’de TikTok kullanımının yasaklandığı ilk eyalet oldu.

TikTok’tan tepki

TikTok Sözcüsü Brooke Oberwetter yaptığı açıklamada, kararı "yasa dışı" olarak nitelendirdi. Oberwetter, “Biz Montana’daki ve dışındaki kullanıcılarımızın haklarını savunmak için çalışmaya devam ederken, Montanalılara kendilerini ifade etmek için TikTok'u kullanmaya devam edebilecekleri konusunda güvence vermek istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz yıl federal kurumlara ait cihazlarda TikTok kullanılmasını yasaklamışt

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Konyalı 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye dede yasklansın Allah aşkına millete hiçbir faydası yok aksine yubaşar yıkıyor insanları dahada cahilleştiriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz