Oğan New York Times'a konuştu: Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?

ABD'nin önde gelen yayınlarından New York Times'a konuşan Oğan, destek vereceği adaydan üst düzey bir makam talep edeceğini belirtirken, "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?" diye sordu.

GİRİŞ 18.05.2023 14:02 GÜNCELLEME 18.05.2023 14:18
Bu Habere 427 Yorum Yapılmış

Türkiye 28 Mayıs'ta ikinci tur seçimlere hazırlanırken dünyada da tüm gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 49,5’ini almayı başarırken Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89’da kaldı. Sinan Oğan'ın oy oranı ise 5,47 oldu. 

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, destek vereceği ittifakın adayından cumhurbaşkanlığı yardımcılığı isteyeceğinin sinyalini verdi. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAKKEN NEDEN BAKAN OLAYIM?

ABD'nin önde gelen yayınlarından New York Times'a konuşan Oğan, destek vereceği adaydan üst düzey bir makam talep edeceğini belirtirken, "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?" diye sordu.

Oğan, bir kez daha Suriyeli ve Afgan sığınmacıların planlı bir şekilde ülkelerine gönderilmesini talep ettiğini vurguladı. 

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çalışma ahlakını" takdir ettiğini söyleyen Oğan, kendisini karar almadan önce başkalarına yeterince danışmadığını söyleyerek eleştirdi. Oğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakibi kadar güçlü bir "çalışma ahlakına" sahip olmadığını söylese de, başkalarının fikirlerine önem verdiğini ifade etti.

HANGİ TARAFA YAKIN OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ

Oğan, söyleşide hangi tarafa destek vermeye yakın olduğuyla ilgili ise yorum yapmadı. 

New York Times, Oğan'ın seçmeninin yüzde 70'inin desteğini açıkladığı adaya destek vereceğini söylese de, uzmanların bu değerlendirmeden "emin olmadığını" ifade etti.

Son günlerde "çok yoğun" olduğunu belirten Oğan, "Son üç-dört günü çok üst düzey isimlerle mevzuları konuşarak geçirdim" dedi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 427
  • İsmailbey 11 ay önce Şikayet Et
    duruma bakılırsa milliyetçilik millet ittifakının vaadlerine kanarak ikinci bir meral vakası yaşanarak ülkücüler yine yanlış gömlek giyidirecek...türk milleti herşeyi biliyor görüyor not ediyor gün ola harman ola.....
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 11 ay önce Şikayet Et
    sende yalancı bahar gibisin bizi bozar sen kemalle ortak ol nasıl olsa ikinizde hainsiniz...Türklük sizin için basamak..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oylarını makam için satmaya kalkan birisi, DÜŞÜNÜN NELER YAPAR...
    Cevapla
  • Piyangocu 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafa bak ..cumhurbaşkanı yardımcılığı varken neden bakan olayım...sana bakanlığı kim veriyor cumhurbaşkanlığını kim veriyor....Allah muhafaza daha neler göreceğiz duyacağız
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ha reis buna elini veren kolunu kurtaramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samet Akaydın, Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı!
 Selçuk Bayraktar paylaştı... 'Akıncı'nın sırrı' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında