G7 Liderleri Hiroşima'da Şinto tapınağını gezdi

G7 Zirvesi için Japonya'nın Hiroşima kentinde bulunan liderler, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki İtsukuşima Şinto Tapınağı'nı ziyaret etti.

G7 Liderleri Hiroşima'da Şinto tapınağını gezdi
G7 Liderleri Hiroşima'da Şinto tapınağını gezdi
GİRİŞ 19.05.2023 21:36 GÜNCELLEME 19.05.2023 21:36

Japonya'nın güneybatısındaki Hiroşima'da G7 Liderler Zirvesi devam ediyor. Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun ev sahipliğindeki zirveye ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada, İtalya ve Avrupa Birliği (AB) liderleri katılıyor.

Daha önce duyurulan program kapsamında liderler, Hiroşima Körfezi4ndeki, ülkede "tapınak adası" olarak tanınan Miyajima'ya gitti. Liderler, adada, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan İtsukuşima Şinto Tapınağı'nı ziyaret etti.

Avluda sohbet eden liderler, tapınak görevlisinden bölgenin tarihi ve kültürel özelliklerine yönelik bilgi aldı ve kültürel "Gagaku" müziği dinletisine katıldı. Tapınak önünde hatıra fotoğrafı çektiren liderler, ardından İwaso bölgesinde, geleneksel kaplıcanın bulunduğu Japon otelinde çalışma yemeğinde buluştu.

Orta Çağ Japon mimarisinin örneği kabul edilen "İtsukuşima Tapınağı" ile önündeki kızıl "Torii kapısı" ülkenin en önemli turistik merkezleri arasında. Su içinde, yüzer görünüme sahip Torii kapısı, Japonya'nın ulusal sembollerinden ve Şinto inancında iki dünya arası geçiş kabul ediliyor. Zirve 21 Mayıs'ta sona erecek.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar