Miçotakis'ten F-35 açıklaması: Sanırım Türkiye'yi rahatsız etmek istemiyorlar

Biden yönetiminin F-35 satışıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamasını eleştiren Miçotakis, "Herhalde daha çok önem verdikleri Türkiye'yi rahatsız etmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'ten F-35 açıklaması: Sanırım Türkiye'yi rahatsız etmek istemiyorlar
Miçotakis'ten F-35 açıklaması: Sanırım Türkiye'yi rahatsız etmek istemiyorlar
GİRİŞ 20.05.2023 10:46 GÜNCELLEME 20.05.2023 10:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi Genel Başkanı Kiryakos Miçotakis, ülkede yapılacak seçim öncesi Türkiye ile ilişkiler ve F-35 görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazanırsa tebrik edecek misiniz?" sorusuna, "Tabii ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda onu tebrik edeceğim gibi Sayın Erdoğan'ı da tebrik edeceğim. Yunan-Türk ilişkilerinde yeni bir başlangıcı dört gözle bekliyorum" cevabını verdi.

Miçotakis, F-35'leri teslim alacakları yılı açıkladı: Aynı sene KAAN envantere girecekMiçotakis, F-35'leri teslim alacakları yılı açıkladı: Aynı sene KAAN envantere girecek

"SANIRIM TÜRKİYE'Yİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMİYORLAR"

ABD ile yürütülen F-35 görüşmelerine ilişkin de bilgi veren Miçotakis, Biden yönetimine serzenişte bulundu.

Miçotakis, "Amerikalılara istediklerinden fazlasını vermemize rağmen, uçakla ilgili bir açıklama lütfunu henüz göstermediler. Herhalde daha çok önem verdikleri Türkiye'yi rahatsız etmek istemiyorlar" dedi.

Çipras'ın liderlik yaptığı SYRIZA partisinin "Türkiye ile işler normale dönerse maliyete (F-35) tekrar bakmak lazım" ifadelerine ilişkin Miçotakis, "F-35'lere ihtiyacımız olduğunu açıkça söylüyoruz. Uygun finansman hakkında Amerikalılarla zaten konuştuk. Ancak bunun ötesinde, SYRIZA'nın bu silah programlarına devam edeceği çok şüpheli. Fırkateyn anlaşmasını yeniden müzakere etmek istediğini zaten söyledi" dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Gasap haydo 11 ay önce Şikayet Et
    BiZat sizin kendiniz için vermiyorlar. Kalkan bir çılgınlık yapan sonra Atina'da elinde gider . Velhasıl babalarına haksızlık etme ki onlar seni düşünüyorlar miçooooo
    Cevapla
  • Hakkı An 11 ay önce Şikayet Et
    NATO müttefiki olduğumuz Yunanistan ı biz KORURUZ. oluşuracakları filolar HİNT ASYA PASİFİK bölgelerinden uzaklaşacak kritik kaynak. Ki ABD genelkurmayı GİRİT ve DEDEAĞAÇ üslerinden sonra İNCİRLİK ten vazgeçmediklerini; Vazgeçemeyeceklerinin altını çizerek cevapladı. Bu uçakların TÜRKİYE de konuşlanması gerekiyor.... Bir şekilde Türkiye nin parasını ödediği F 35 leri verecekler
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Amerika nın temerrüde düşme riski var,Yunanistan en az iki kere temerrüde düşen ülke olarak ABD f35 verme olasılığı ekonomik olarak zayıf bir ihtimal.
    Cevapla
  • Koray 11 ay önce Şikayet Et
    Size KAAN verecez oğlum acele etme.
    Cevapla
  • Mmmmm 11 ay önce Şikayet Et
    Miço gözün görmez değişikliği reis yine sizi ezecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak