Barzani, Türkiye'deki seçimlerde kimi destekliyor?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi desteklediğini açıkladı.

Barzani, Türkiye'deki seçimlerde kimi destekliyor?
Barzani, Türkiye'deki seçimlerde kimi destekliyor?
GİRİŞ 22.05.2023 12:55 GÜNCELLEME 22.05.2023 12:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye ile yoğun ticari ilişkileri olan IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Erdoğan'ı destekliyor.

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, bölgesel ekonomik ilişkiler ve Türk ordusunun Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki mevcudiyeti nedeniyle bu bölgelerde de yakından takip ediliyor.

Petrolünü Türkiye topraklarından geçen boru hattı ile ihraç eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Türkiye arasındaki ticaretin hacmi milyarlarca dolar büyüklüğünde. Bölgedeki çatışmalara rağmen, ortak ticaret hacmi 2022 yılında 12 milyar dolar olarak kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile IKBY Başkanı Neçirvan Barzani arasında stratejik bir ilişki bulunuyor. 14 Mayıs'ta yapılan birinci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ardından Barzani, Erdoğan'ı arayarak aldığı sonuçtan dolayı tebrik etti ve ikinci tur için başarı diledi.

Barzani mesajında "Reis" diye hitap ettiği Erdoğan'ı arayarak, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda mağlup edeceğine dair "güven ve iyimserliğini" dile getirdi.

Iraklı Siyaset Bilimci Muhammed Ezedin, "İki ülkenin ekonomik olarak ortak çıkarlara sahip olduğunu" ifade ederek, "Kürdistan yönetimi Türkiye ile hep iyi ilişkiler kurmaya çalıştı çünkü Türkiye onun dünyaya açılan kapısı. Bu yakınlığın temeli ekonomik" diyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hatiçe 11 ay önce Şikayet Et
    Ya Erdogan kazacak ya bay kemal kazacak her allah bilir
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Irkçılık yapanı Allah kahr etsin tamammı
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sizden destek olsa idi, yıllarca içinizde Pkk, yi meydanı boş bırakmadınız, sizin tepenizden inmemek lazım, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Hatiçe 11 ay önce Şikayet Et
    28 mayis işillah kimi kazacak hîç belli deĝil iyi şansizlar ama bilimiyorum allahim herkes yardim et
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    isterseniz desteklemeyin yoksa kulağını çekeriz
    Cevapla
  • yalovalı 11 ay önce Şikayet Et
    Barzani sen kendi işine bak bu bizim iç meselemiz. Seçim bizim seçimimiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."