IKBY Başkanı Barzani'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tebrik daha

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk turun hemen sonrasında arayarak kutlamıştı.

IKBY Başkanı Barzani'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tebrik daha
IKBY Başkanı Barzani'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tebrik daha
GİRİŞ 31.05.2023 22:26 GÜNCELLEME 31.05.2023 22:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, IKBY Başkanı Barzani, görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

BİRİNCİ TURUN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARAMIŞTI

Barzani geçtiğimiz hafta da, 14 Mayıs'ta gerçekleşen milletvekili seçimlerindeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etmişti.

IKBY’nin Türkiye’deki seçimleri büyük ilgiyle takip ettiğini kaydeden Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin ikinci turunu kazanacağına olan güvenini ve inancını dile getirmişti.

Mesajında Erdoğan'a "Reis" diye hitap eden Barzani, seçimlerdeki desteğini yinelemişti.

Barzani, Türkiye'deki seçimlerde kimi destekliyor?Barzani, Türkiye'deki seçimlerde kimi destekliyor?

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • müslüman kürtler 10 ay önce Şikayet Et
    Siz de bunu hesap etmemiştiniz Barzoni beg .. REİS düşsün diye 7/24 çalıştı tv kanallarınız RUDAW vs. size de güven olmaz eğer samimiyseniz yapın bir açıklama ve TÜRKİYEYE DAHİL olmak için Iraktaki statünüzü karşılıklı fesh edip TÜRKİYE CUMHURİYETİnin bir İLİ olun yoksa eninde sonunda biz kendimiz halledeceğiz o işi. Yol yakınken siz gelin karlı çıkın.
    Cevapla
  • Yusuf Ak 10 ay önce Şikayet Et
    Yine de yaranamadın Sayın Barzani. Cumhurbaşkanlığı tebrik listesinde adın geçmedi.
    Cevapla
  • Haso 10 ay önce Şikayet Et
    Inanmayin tebriklerine bunlar tam bir cakal
    Cevapla
  • Emrehan 10 ay önce Şikayet Et
    Niyeyse bu barzanilere asla güvenemiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'