Putin'den Batı'ya suçlama: Rusya'yla iş birliği yapan ülkelere şantaj yapıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın, Rusya ile işbirliği içindeki ülkelere baskı yaptığını belirterek, "Batılı rakiplerimiz, Rusya ile yaptıkları kârlı işbirliklerini kısıtlamak için ortaklarımıza şantaj yapmaya çalışıyor" dedi.

Putin'den Batı'ya suçlama: Rusya'yla iş birliği yapan ülkelere şantaj yapıyor
Putin'den Batı'ya suçlama: Rusya'yla iş birliği yapan ülkelere şantaj yapıyor
GİRİŞ 24.05.2023 20:57 GÜNCELLEME 24.05.2023 20:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen 2. Avrasya Ekonomi Forumu'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"AVRASYA EKONOMİK BÖLGESİ 2022'DE SADECE YÜZDE 1.6 KÜÇÜLDÜ"

Avrupa Birliğinin öncü ekonomilerinde bu yıl küçülme beklendiğine işaret eden Putin, "Avrasya Ekonomik Birliği ekonomisi ise küresel ekonomi ve ticarette yaşanan büyük krizlere, önemli jeopolitik risklere ve belirsizliklere rağmen 2022'de sadece yüzde 1,6 küçüldü." bilgisini paylaştı.

RUSYA ÇÖKECEK Mİ?

Yabancı uzmanların, Avrasya Ekonomik Birliği ve Rusya ekonomisinde çöküş beklediklerini anımsatan Putin, "Böyle bir şey olmadı ve olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, ülkesinin adil ve verimli küresel işbirliklerine açık olduğunu vurgulayarak, "Bundan farklı hareket eden veya davrananlar, küresel ekonomiyi mahvediyor. ABD, ekonomi politikası yüzünden kendi gelişimini azaltan eğilimi de güçlendirerek, yalnızca kendi ayağına sıkıyor." sözlerini sarf etti.

"ŞANTAJ YAPTIKLARI ÜLKELERE VE HALKLARINA GETİRECEĞİ KAYIPLAR KONUSUNDA KAYITSIZLAR"

Batılı ülkelerin, Rusya ile işbirliği içindeki ülkelere yaptığı baskıya tepki gösteren Putin, "Batılı rakiplerimiz, ortaklarımızın Rusya ile yaptıkları karlı işbirliklerini kısıtlamak için çeşitli vaatler veriyor ve şantaj yapmaya çalışıyor. Bunun, ilgili ülkelere ve halklarına getireceği kayıplar konusunda ise tamamen kayıtsızlar." ifadesini kullandı.

Avrupa'daki enerji krizine de değinen Putin, "Enerji fiyatları şimdi ekonomik olarak makul fiyatlara yaklaşıyor. Ancak olanlardan kim sorumlu? Kuzey Akım 1 havaya uçuruldu, Kuzey Akım 2 açılmadı, Polonya Yamal-Avrupa doğal gaz boru hattını kapattı. Ukrayna, üzerinden geçen iki hattan birisini kapattı. Bunları onlar yaptı." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Mahmut Akar 11 ay önce Şikayet Et
    Şu dolar ve euro bankanotları ile petrol ve gaz satışı yapmasanız bile batılılar çökecektir.
    Cevapla
  • Faruk ucar 11 ay önce Şikayet Et
    helâl olsun putin Allah yardımcısı olsun inşallah
    Cevapla
  • Ali aksoy 11 ay önce Şikayet Et
    Tek suçlu olan almanlar,zaten eneyilerde faturayi ödüyor...denizde kum,almanlarda para bakalim sonu nereye varicak.
    Cevapla
  • Realist 11 ay önce Şikayet Et
    28 Mayıs seçimi Asya kıtası için milat olacaktır.....
    Cevapla
  • Realite 11 ay önce Şikayet Et
    Asya her alanda son 30 yılda çok gelişti zaten,Kendi başına yetebilen ve sürekli kalkınabilsen bir sistem kurmuşlar, sehirlesmeden tutun ekonomik sirkülasyon sanattan sağlığa bir çok konuda çok ileri seviyedeler.
    Cevapla
  • Reallist 11 ay önce Şikayet Et
    Onlar ın gücü şantaja yeter, biz uygularız Putin kardeş yeterli sen dost ol bize biz gerekeni yapar batıyıda batırmasını biliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması