Fransa'da 12 dakikada bir kayıp çocuk ihbarı yapılyıor

Fransa'da geçen yıl 40 binden fazla çocuk "kayıp" olarak kayıtlara geçerken bu kayıpların yüzde 37,9'unu 15 yaş altı çocuklar oluşturdu

Fransa'da 12 dakikada bir kayıp çocuk ihbarı yapılyıor
Fransa'da 12 dakikada bir kayıp çocuk ihbarı yapılyıor
GİRİŞ 25.05.2023 12:58 GÜNCELLEME 25.05.2023 15:18

 Fransa'da geçen yıl her 12 dakikada bir kayıp çocuk ihbarının yapıldığı belirtildi.

Droit d'Enfance (Çocuk Hakları) Derneği, Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü münasebetiyle İçişleri Bakanlığı verilerine dayandırdığı bir rapor yayımladı.

Rapora göre, ülkede 2022'de her 12 dakikada farklı nedenlerden kaynaklanan bir kayıp çocuk ihbarı yapıldı.

YÜZDE 37 15 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR

Fransa'da 2022'de 40 binden fazla çocuk "kayıp" olarak kayıtlara geçerken bu kayıpların yüzde 37,9'unu 15 yaş altı çocuklar oluşturdu.

Kayıp çocuk bildirimlerinin yüzde 63'ü, 15 yaş üstü çocukların ebeveynleriyle anlaşamamalarından kaynaklı evlerini terk etmeleri nedeniyle yapıldı.

TÜM SOSYOEKONOMİK ÇEVRELERDEN İHBAR VAR

Ayrıca kayıp ihbarlarının önemli bir kısmı evden kaçan genç kızlarla ilgili gerçekleşirken bu olaylar büyük oranda cinsel istismarla sonuçlanıyor.

Yapılan kayıp ihbarları, tipik bir profilden ziyade tüm sosyoekonomik çevreleri kapsıyor.

İhbarların bir bölümü de yurt dışındaki ebeveynlerinden biri tarafından kaçırılan çocukların, öncesinde beraber yaşadığı diğer ebeveyni tarafından yapıldı.

Rapor, çocuğu kaçırılan ebeveynlerin onu yasal yollardan geri almak için uzun bir mücadele verdiğini ortaya koydu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Evlat edinmek icin kacirilmadiklari kesin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    çöküş çürüme nin habercisi
    Cevapla
  • ibrahim kılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet in gözbebeği Fransa.... Pehhhhhh :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'a Muçi hayat verdi! 90+1'de zafer geldi
SON DAKİKA: 10 ton kokain operasyonu! Türk şirketin tüm mal varlıklarına el konuldu