Ukrayna, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya savunma sanayisinde faaliyet gösteren 220 şirket ve 51 kişiye yaptırım uygulandığını duyurdu.

Ukrayna, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı
Ukrayna, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı
GİRİŞ 28.05.2023 11:46 GÜNCELLEME 28.05.2023 11:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında yaptığı açıklamada, "Bir başka Yaptırım günü. Terör için çalışan ve çoğu Rus olan tüzel ve gerçek kişilere yönelik yaptırımlar açıklıyoruz. Toplamda 220 şirket ve 51 kişi. Bunlar savunma sanayi işletmeleri ve ilgili Rus şirketleridir. Savaşa hizmet eden şirketlerdir" dedi.

"BAZILARI RUSYA DIŞINDA FAALİYET GÖSTERİYOR"

Zelenskiy, bazı şirket ve kişilerin Rusya sınırları dışında faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, "Bunların hepsi terörist devletin topraklarında faaliyet göstermiyor, bazıları başka ülkelerde. Ancak herkes küresel baskı görecek. Adım adım, doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya için çalışan herkes hakkında eksiksiz veri topluyoruz. Bu kişilerin her biri engellenecek" ifadelerini kullandı.

"DÜNYAYA KARŞI GELEN, MARJİNALLEŞİR"

Zelesnkiy, Rusya’nın kaybedeceğini belirterek, "Dünya yaşamı korumamıza yardımcı oluyor. Dünyaya karşı gelen herkes marjinalleşecektir. Rusya hiçbir şey kazanmayacak ve her şeyi kaybedecektir. Terör konusunda ona bir şekilde yardım etmeye çalışanlarla birlikte" dedi.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Gurbetçi Dortmund 11 ay önce Şikayet Et
    Yaptırımdan bahsediyor gelde gülme arkadaş..
    Cevapla
  • Reis 11 ay önce Şikayet Et
    Tam bir komedyen bu
    Cevapla
  • Bayrak 11 ay önce Şikayet Et
    ne diyon ne yaptırımı ne kaldıkì
    Cevapla
  • ZaZa 11 ay önce Şikayet Et
    Kim tınlar seni. Savaşa sebep sensin. Amerika yalakası
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Amerikan ajanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: Kaldırım taşı atılan çok sayıda polis yaralandı