Çin'den Erdoğan'ın seçim zaferine ilişkin açıklama

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Çin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle tebrik ettiği, Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin yeni başarılara ulaşmasını dilediği belirtildi.

GİRİŞ 29.05.2023 12:06 GÜNCELLEME 29.05.2023 16:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün başkent Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Sözcü Mao Ning, "Çin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyor. Türkiye'nin kendi ulusal şartlarına uygun bir kalkınma yolu izlemesini destekliyor, Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin kalkınmasının yeni başarılara ulaşmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çin'in Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğine dikkat çeken sözcü, "İki ülke, son yıllarda iki devlet başkanının rehberliğinde farklı alanlarda yürütülen işbirliğinde verimli sonuçlar elde etti, bu işbirliği iki halka yarar sağladı. Çin-Türkiye stratejik işbirliği ilişkilerini yeni bir düzeye taşımak için Türk tarafıyla birlikte çalışmayı arzuluyoruz" dedi.

DEVLET BAŞKANI Xİ DE TEBRİK ETTİ

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Xi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, Türkiye ve Çin'in gelişmekte olan iki büyük ülke ve yükselen piyasalar olarak geniş çaplı ortak çıkarları paylaştığını belirtti.

İki ülke arasındaki stratejik işbirliği ilişkisinin son yıllarda istikrarlı gelişim gösterdiğine ve farklı alanlardaki pratik işbirliğinin olumlu ivme sağladığına dikkati çeken Xi, "İki ülkenin, temel çıkarlarını ve kaygılarını ilgilendiren meselelerde birbirini anlayıp destekleyerek sağlıklı, sürdürülebilir ve istikrarlı işbirliği ilişkisi geliştirmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmaya hazırım" ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • vatan 11 ay önce Şikayet Et
    20 yıl önce bu adamlar için bu ülkenin başına kimin gelip gittiği umurlarında bile değildi...
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 11 ay önce Şikayet Et
    Ithalat ve ihracaat yapan işadamlarımız vize sorunu yaşamamalı yeşil pasaport verilmeli
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    bay bay kemal
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    teşekkürler çin
    Cevapla
  • emekli 11 ay önce Şikayet Et
    Çin bile tebrik etti de yalancı kemal hazmedemedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak