Beyaz Saray'dan bir 'Türkiye' açıklaması daha!

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına yönelik desteğinde uzun süredir net olduğunu belirtti.

Beyaz Saray'dan bir 'Türkiye' açıklaması daha!
Beyaz Saray'dan bir 'Türkiye' açıklaması daha!
GİRİŞ 31.05.2023 08:01 GÜNCELLEME 31.05.2023 08:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Türkiye'ye F-16 satışına yönelik desteğinde uzun süredir net olduğunu belirterek İsveç'in NATO'ya üyeliğinin bunun bir koşulu olmadığını ifade etti.

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sözcü Jean-Pierre, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Biden'ın, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylaması yönündeki güçlü temennisini gündeme getirdiğini aktardı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre

Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasının, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı için bir koşul olmadığını vurgulayan Jean-Pierre, "Bu podyumdan birçok kez duyduğunuz üzere Başkan Biden, NATO'nun müşterek çalışabilirliğini kolaylaştırmasına yardımcı olması kapsamında Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin desteğinde uzun süredir net." diye konuştu.

Jean-Pierre, Kongrenin de silah satışlarındaki rolüne işaret etti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Mizah 10 ay önce Şikayet Et
    Destek var ama uçaklar yok. Şaka gibi. Bu şekilde yıllarca devam eder.
    Cevapla
  • Halid 10 ay önce Şikayet Et
    ocağın altını sıkı tutuyorlar ama bunlar oyalama taktikleri. Bizimkiler milli uçağı çalışmaya devam ediyor , en önemlisi bu :)
    Cevapla
  • ismailbey 10 ay önce Şikayet Et
    uzun süredir ipe un sermek için net oldğu kesin sayın bayan bunu söyleyerek takiye yapmayın biz sizin içinizide siyasesetinide biliyoruz... ne gerek var ... siz pkk ye verin o uçakları türkiyiyi vurmak için nato üyesin oludğunuz için vermeye korktuğunuzdan veremiyorsunuz yoksa çoktan verdiydiniz iki yüzlüler ... siz bizim strtajik düşmanımızsınız...bunu gayet iyi biliyoruz...
    Cevapla
  • Ayhan 10 ay önce Şikayet Et
    Dikkat edilmesi gereken cümle sudur; " ...uzun süredir". Adama neden uzun sürdü ve hala sürüyor diye sormazlarmi?
    Cevapla
  • funa 10 ay önce Şikayet Et
    yeter yeter artık isveçin nato girmesi imlansız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok