Macron: Putin NATO'yu beyin ölümünden "elektroşokla" uyandırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha önce "beyin ölümünün gerçekleştiğini" söylediği NATO'yu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uyandırdığını savundu.

Macron: Putin NATO'yu beyin ölümünden "elektroşokla" uyandırdı
Macron: Putin NATO'yu beyin ölümünden "elektroşokla" uyandırdı
GİRİŞ 01.06.2023 00:47 GÜNCELLEME 01.06.2023 00:47
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Macron, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen Globsec Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada, bir yanda Batı Avrupa ve diğer yanda Doğu Avrupa'nın olmadığı, tek bir Avrupa'nın olduğu değerlendirmesini yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı, Avrupa'nın Rusya'ya karşı özellikle enerji alanındaki bağımlılığının devam ettiğini kaydetti.

"NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği" yönünde 2019'daki açıklamasını anımsatan Macron, Putin'in NATO'yu "elektroşokla" uyandırdığını ifade etti.

Macron, Rusya'ya karşı savaşında etkili karşı saldırı yürütebilmesi için Ukrayna'ya yardım edilmesi gerektiğini belirtti.

"RUSYA BEDEL ÖDEMEYE HAZIR OLMALI"

Emmanuel Macron, "Rusya, Avrupa'yı istikrarsızlaştırmayı istemekte ısrar ederse, bunun jeopolitik bedelini ödemeye hazır olmalı." dedi.

Macron, Ukrayna'ya güvenilir ve somut güvenlik garantileri sunulmasından yana olduğunu vurguladı.

"NATO BÜNYESİNDE BİR AVRUPA SAVUNMA KOLU"

Avrupa'nın güvenliği ve istikrarının Amerikalı seçmenlerin tercihlerine bırakılamayacağını kaydeden Macron, NATO bünyesinde bir Avrupa savunma kolunun kurulması gerektiğini savundu.

AVRUPA ORDUSU ÇIKIŞI

Macron, Avrupa'nın askeri alanda daha fazla egemen olmasını istediğini dile getirerek, Avrupa'nın kendi güvenliğini ve komşuluk meselelerini kendi başına halletmesi gereğine işaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, Batı Balkanlar, Moldova ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne dahil olması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Bekir 10 ay önce Şikayet Et
    Amerika gudumunden cikmak istiyor. Ama o biraz zor.
    Cevapla
  • MACKALI 61 10 ay önce Şikayet Et
    Hic bir$ey yapamazsiniz.Bu günki enflasyon huzursuzluk beceriksiz saldirgan kendini begenmi$ avrupa bozuntusu ülkelerin ba$dada fransa ve almanyanin yönetim kabilyetlerinin olmadigindandir.Mcron külhanbey ayaklarinda ama Rusya yemedi Rusya avrupayi takmaz avrupa amerikan köpekleridir..
    Cevapla
  • Konyalı 10 ay önce Şikayet Et
    bir ordu kurulacaksa ve üyelerden birisi türkiye ise asker türkler olacak demektir. yıllık 50 milyar dolara avrupayı koruruz hadi gene iyisiniz.
    Cevapla
  • Zeynal 10 ay önce Şikayet Et
    O işler kolay işler değil.siz birazda orduya güvenliğe harcama yerine direk ekonomiye oynadınız.güvenliği ABD ye yıktınız tabiki bedelini ödeyeceksiniz
    Cevapla
  • Gasap haydo 10 ay önce Şikayet Et
    Asker kim sen kim Makaron . Dönde bir tarihine bak . Gerçek anlamda askerlik , savunmasız silahsız aç habeş Afrikalı öldürmeye benzemez. Lolloş otur lan aşağı .sanki adammış gibi laf ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı