Türk gemileri hayalet moduna geçti! Son dakika durduruldu...

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Mykolaiv, Olviya ve Herson limanlarında mahsur kalan 6 Türk gemisinin tahliyesine yönelik operasyon, Rus ordusunun Ukrayna'ya bombardıman başlatması sonrası son dakikada iptal edildi.

GİRİŞ 02.06.2023 09:36 GÜNCELLEME 02.06.2023 09:51
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Uluslararası elektronik takip ve tanımlama sistemi olan 6 Türk gemisinin, konumunu ve hızını anlık olarak gösteren Otomatik Tanımlama Sistemi'nin (AIS) kapatılarak "hayalet" moduna geçirildiği öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna limanlarına yönelik düzenlediği bombardıman bölgede mahsur kalan Türk gemilerinin tahliye operasyonunu da engelledi.

Türkiye'nin ‘hayalet modu'na geçen gemiler için teyakkuzda geçtiği öğrenildi.

Mykolaiv ve Olviya limanlarında 7 Türk ticaret gemisi mahsur kalırken, gemilerden birinin savaşın ilk günlerinde bombardıman neticesinde aldığı hasar nedeniyle hareket kabiliyeti bulunmazken, 6 gemi için ise önceki gün tahliye operasyonu planlandı.

Ancak Rusya'nın Ukrayna'ya ait son savaş gemisini de imha etmek için limanlara düzenlediği bombardıman neticesinde tahliye operasyonu son dakika durduruldu.

GEMİLER HAYALET MODUNA GEÇTİ

Bölgedeki 6 gemi de uluslararası elektronik takip ve tanımlama sistemi olan gemilerin konumunu ve hızını anlık olarak gösteren Otomatik Tanımlama Sistemi'ni (AIS) kapatarak "hayalet" moduna geçti.

Mykolaiv ve Olviya limanlarındaki 6 geminin bombardımanın sona ermesinin ardından önümüzdeki hafta tahliyesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Öte yandan Herson Limanı'ndaki 5 geminin ise bölgedeki çatışmaların halen sıcak olması nedeniyle bir süre daha bölgede mahsur kalabileceği ifade ediliyor.

AVRUPALI LİDERLER MOLDOVA'DA TOPLANDI

AVRUPA'DAN 50'ye yakın lider, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ikinci toplantısı için Moldova'da bir araya geldi. AST Zirvesi'ne Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de geldi.

AST'nin ikinci toplantısının 2.6 milyon nüfuslu Moldova'da yapılması, AB ve Batılı ülkelerden Moskova'ya verilen "kuvvetli bir birliktelik mesajı" olarak değerlendiriliyor.

Zirve nedeniyle Kişinev'de geniş güvenlik önlemleri de alındı. Hava sahası uçuşa kapatılırken, AWACS olarak bilinen NATO'ya bağlı havadan erken ihbar uçakları, güvenliğe katkı sağlamak üzere müttefik hava sahasında görev yapıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Sivasspor 10 ay önce Şikayet Et
    Sen getirip dünyaya satıyorsun can dostum.çoğunuda Türkiye alıyor.
    Cevapla
  • Temel 10 ay önce Şikayet Et
    Bu savaş da gemi mı gider kim getirir ise getirsin tahılı dünyanın manyağı biz mı oluyoruz biz dünya için çabalıyoruz onlar teröre destek veriyor bize düşmanlık yapıyor
    Cevapla
  • Ankara 10 ay önce Şikayet Et
    Konu tahıl gemisi değil, tahılın nakli ile ilgili de değil! Konu savaşın başladığı ilk günlerden beri Ukrayna limanlarında mahsur kalan Türk ticaret gemilerinin tahliyesi ile alakalıdır. Konuyu doğru anlayalım!
    Cevapla
  • Vatan aşığı 10 ay önce Şikayet Et
    Senin kafa basmaz... mazluma yardim elini uzatanı sen nerden anlayacaksın... sorsam müslümanım dersin kekoo... BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR... LAFLA DEĞİL İCRAATLA OLUNUR...
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Gemiler önemli savaş ateş durdurulup çekilmeli anlaşma yapılmalı hasarlı gemi de çekilmeli yoksa alışveriş noktalanmalı kolay mı bir gemi biz kendi çıkarlarımızı düşünmeliyiz
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Dost ülkeler rusya değil abd ve ab de, sadece müslüman devletler, diğerleri çıkarları kadar dostlar, kuyruğuna bas rusyanın görelim dostmu düşmanmı. Çıkar yoksa dostluk biter, insan ilişkileride böyledir ama müslüman ülkeler (başına darbeyle gelenler hariç) bizle kavgada etse savaş açmazlar bu çok önemli ama rusların aktif roketle boğazdan geçmesi abd nin sınırımızda terör örgüt desteği
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Ülkeler arası dostluk yoktur, menfaat vardır.. Bunu senden daha iyi bilirler merak etme... Menfaatimizde rusya varsa rus, Ab varsa ab.. önemli olan bizim çıkarımız
    Cevapla
  • kerem 10 ay önce Şikayet Et
    adamlarin ucagini vurdular sonra türkiyede gazeticiler onunde adamini öldürdüler ee dunyanin en korktugu sey bro rus türk muttefikligidir
    Cevapla
  • yiğit 10 ay önce Şikayet Et
    hadi ordan tuzak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...