Azerbaycan, vatandaşlarını İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyardı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Azerbaycan, vatandaşlarını İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyardı
Azerbaycan, vatandaşlarını İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyardı
GİRİŞ 03.06.2023 21:19 GÜNCELLEME 03.06.2023 21:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ocak 2023'te Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen terör saldırısı hatırlatılarak Azerbaycan vatandaşlarının zorunlu olmadıkça İran'ı ziyaret etmemeleri, ziyaret edenlerin ise dikkatli olması tavsiye edildi.

İran'da bulunan Azerbaycan vatandaşlarına, güvenlik kurallarına uymaları tavsiyesinde bulunulan açıklamada, vatandaşların ihtiyaç halinde Tebriz Başkonsolosluğu ile irtibata geçebileceği kaydedildi.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine 27 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda Büyükelçiliğin güvenlik amiri hayatını kaybetmiş, 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Saldırıyı terör eylemi olarak nitelendiren Azerbaycan, Tahran Büyükelçiliğinin faaliyetini askıya almıştı.

Her iki ülke yetkililerinden karşı tarafı suçlayıcı açıklamalar yapılmış, Azerbaycan İran'ın 4 diplomatını, İran da Azerbaycan'ın 4 diplomatını "istenmeyen kişi" ilan etmişti.

Azerbaycan'da İran istihbaratıyla bağlantılı oldukları öne sürülen kişilere karşı operasyonlar yapılmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

İran karşıtı görüşleriyle bilinen Azerbaycanlı siyasetçi Fazıl Mustafa, 28 Mart'ta evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanmış, Azerbaycanlı yetkililer saldırıyı İran kaynaklı "terör saldırısı" şeklinde nitelendirmişti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Azerbaycan ile İran arasındaki ilişkilerin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu" söylemişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Hatirlayalım daha üzerindenüc yıl bile geçmedi ABD İran'a resmen vuracaktı.Erdoğanımíz İrana gitti ve ordan mesajda verdi.Abd korkusundan geri adım atmıştı. yoksa şimdi İran diye bir devlet de millet de yoktu. Şu komşu İran'ın yaptığı sinsi düsmanlığı iki yüzluluğü gavur ileti bile yapmıyor . Allah íslah etsin başa gelen hükümetlerini. Ve Úlke olarak asla güvenmemeliyiz.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İran maalesef ki Türkiye'nin bütün iyi niyetine ve İran'a yapılan yaptırımlara karşı çıkmasına rağmen, İran Türkiye ve Türk Milletine karşı sürdürdüğü geleneksel düşmanlığa devam ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    iran yahudilerin ikiz kardeşi dir
    Cevapla
  • Garip 10 ay önce Şikayet Et
    İran en büyük islam ve müslüman düşmanıdır.
    Cevapla
  • Vatansever 10 ay önce Şikayet Et
    3.dünya savaşı yolda,ama saflar karışık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!