Bir ülke daha haftada 4 gün çalışmaya geçti

Avrupa'da Belçika'nın ardından Portekiz'de de haftada 4 gün çalışma için denemelere başlandı. 100 şirket bugünden itibaren haftada 4 gün çalışma uygulamasına başladı.

Bir ülke daha haftada 4 gün çalışmaya geçti
Bir ülke daha haftada 4 gün çalışmaya geçti
GİRİŞ 05.06.2023 15:53 GÜNCELLEME 05.06.2023 15:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Belçika, Kasım 2022'de başlayan uygulamayla çalışanlara haftalık mesai saatlerini 5 gün yerine 4 günde tamamlama imkanını Avrupa Birliği (AB) içinde tanıyan ilk ülke olmuştu. Belçika'dan sonra haftada 4 gün çalışma modeline Portekiz'de de geçiliyor.

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI

Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Dayanışma Bakanı Ana Mendes Godinho, 5 Haziran itibarıyla yürürlüğe giren kararname gereği, işverenlere ve gönüllü olarak katılmak isteyen işçilere yönelik olarak, maaşları etkilemeden haftalık çalışmanın 4 güne indirilmesi uygulamasının başlandığını söyledi.

Bakanlıktan alınan bilgilere göre, haftalık çalışma saatlerinin 40’tan 32’ye indirilmesini içeren haftada 4 gün çalışma pilot uygulamasına 100 kadar şirketin katıldığı, toplamda 350 bin Euro tutacak bu programla ilgili bütçenin İstihdam ve Mesleki Eğitim Enstitüsü tarafından karşılanacağı bildirildi.

RAPOR VERİLECEK

Pilot uygulamaya katılan şirketler, haftada 4 gün çalışma modeli öncesinde, modelin uygulanma esnasında ve sonrasında şirket ve personel ile ilgili verimlilik, ara maliyetler, çalışanların refahı gibi konularda bakanlığa bilgi verecek. 

Portekiz hükümeti, pilot programa katılan şirketleri ve çalışanları alacakları kararlarda özgür bırakırken herhangi bir avantaj veya sübvansiyon ise uygulamıyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 24
  • akşehirli 10 ay önce Şikayet Et
    bizde de işçi mesaisini doldurmadı diye ek mesai yazarlar(45 saat dolcak)
    Cevapla
  • kimyaser 10 ay önce Şikayet Et
    bir tanesi de cuma olsun türkiyenin basina .
    Cevapla
  • Deli dumrul 10 ay önce Şikayet Et
    mükemmel bişey. insanlar bu dünyayanın rezilliklerine battı kaldı hep fani dünya için zaman ayrıldı 3 gün ailesi ve yaşamına inancına ibadetine zaman ayırmalı. karşı çıkan patrona tokadı vurmalı. 7 saat 4 gün çalışma...
    Cevapla
  • Malatyali 10 ay önce Şikayet Et
    Insan çok yönlü bir canlidir,insan hayati işe gidip gelmekten ibaret degildir,insan günlük yaşantısında belli saatler calismali belli saatleri ailesine belli saatleri kendisine ayirmali,duaunmeli,kitap okumali,kirlarda sahillerde dogayla başbaşa olmali,sosyallesmeli,insani ihtiyaclarini dert etmeden daha verimli bir hayat yaşamalı,sadece gecim derdi düşünerek korkarak yasamamali!
    Cevapla
  • mert 10 ay önce Şikayet Et
    portekiz 2008 yilinda iflas etmis 9 milyon nüfusyala 280 milyar Euro borclu AB nin yunanistan gibi dilincileri ezikleri !!!! dünyaya gelmeyen bebekleri borclanirarak hayat sürdüren serseri sürüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!