Bloomberg analizi: Mehmet Şimşek yatırımcıları geri getirecek

Bloomberg'de yer alan analizde kıdemli ekonomist olarak bahsedilen yeni Bakan Mehmet Şimşek'in rasyonel politikalarla yabancı yatırımcıları tekrar Türkiye'ye çekeceği ifade edildi.

GİRİŞ 07.06.2023 11:33 GÜNCELLEME 07.06.2023 11:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs seçimlerinden sonra yeni kabinesini kurdu. Yeni kabinede Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek oldu.

Nebati’den görevi devralan Mehmet Şimşek hakkında yabancı basında analizler yer almaya devam ediyor. Son olarak Bloomberg’de yer alan bir analizde Şimşek’in yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekeceği ifade edildi.

YATIRIMCILARI GERİ GETİRECEK

"Yatırımcılar, Türkiye'nin aykırı ekonomi politikalarından rahatsız. Yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek onlardan yeterince geri getirebilir."

Şimşek’im kıdemli bir ekonomist olduğu ifade edilen haberde şu cümlelere yer verildi:
“Mayıs'ta cumhurbaşkanı olarak 20 yıllık iktidarını uzatmak için beş yıllık bir dönem daha imzaladıktan sonra Erdoğan Şimşek’i göreve getirdi. Merrill Lynch'te stratejist olarak çalışan Şimşek, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde kıdemli ekonomist olarak görev yaptı. Erdoğan için de güvenilir bir isim.”

RASYONEL POLİTİKALARA İZİN

Erdoğan’ın Mehmet Şimşek seçiminin rasyonel politikalara dönüş amacı taşıdığını yazan Bloomberg, yeni ekonomi bakanına “iş yapması için alan açılacağını” kaydetti.

"Bu, Erdoğan'ın “rasyonel politika oluşturma” sözü vermiş olan yeni ekonomik çarının işini yapmasına izin vermesi anlamına gelir. Yatırım şirketi Pimco'nun eski CEO'su Mohamed El-Erian, Bloomberg Opinion için "Erdoğan'ın Şimşek'in tekliflerine açıkça karşı çıkması durumunda piyasanın sabrının zayıflaması şaşırtıcı olmamalı" 

Haberde ayrıca Şimşek'in 2007'den 2018'e kadar ekonomi bakanı olarak görev yaptığı hatırlatıldı:

Şimşek, 69 yaşındaki Erdoğan'ın ekonomiyi yönetmesi için damadını atamasından önce 2007'den 2018'e kadar maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27
  • Gokhansaya 10 ay önce Şikayet Et
    Yeni yatırımcıda istemiyoruz yeni politikada hele Mehmet Şimşeği hiç istemiyoruz .. Ekonominin içine tükürdü gelmeden. Şimdiden %50 fakirleştik daha ne olacakki...
    Cevapla
  • Vaybeee 10 ay önce Şikayet Et
    Bu yorumda cehalet fışkırıyor! Ekonominin ABCsine bilmezsiniz sonra böyle laga luga yorum yazarsınız zaten ekonomiden biraz anlasanız Sayın Mehmet Şimşek Beyin nasıl kıymetli değerli bir ekonomist olduğunu anlarsınız! Blomberg ve Sayın Mohamed El-Erian Sayın Mehmet şinsekin kiymeti biliyor siz bilmiyorsunuz vaybee Cehalet ne kötü birşey!
    Cevapla
  • Hadi oradan 10 ay önce Şikayet Et
    Herşeyi Maydanoz olma sen kendi işine bak Ekonomiye Sayın Mehmet Beye bırak. Sayın Mehmet Şimşek Bey Liyakatli ekonomist herşey bir günde bir ayda düzelmez sabır ister Sayın Mehmet Şimşek Beyi güveniyoruz çalışmalarında başarılar dilliyoruz!
    Cevapla
  • rifki kumbasar 10 ay önce Şikayet Et
    Dolar hakkinda ne duşunuyorsunuz bu kadar yukselme olmaz seçimden sonra dolar firladi bunun için haki bi rahatlatici haber veriniz lütfen
    Cevapla
  • Ercan Almanya 10 ay önce Şikayet Et
    Allah in izniyle hersey düzelecek,sabirli olmak lazim.sabir ibadetin yarisidir.ben inaniyorum düzelecegine.
    Cevapla
  • Sabri 10 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tespit Bloomberg analizini tamamen katılıyorum! Sayın Mehmet Şimşek Bey uluslarası global piyasada saygı gören Liyakatli bir Ekonomist! Sayın Mehmet Bey Ortodoks ekonomi politikasına geri dönüşten sonra piyasalar yavaş yavaş düzelecek! Türkiye CDS Credit Default Swaplar 500 puanının altına indi! Sayın Mehmet Beyin Ekonomik timinin çalışmalarında büyük başarılar dileriz!
    Cevapla
  • Sami 10 ay önce Şikayet Et
    Bugün pazara gittim.7809 TL sgk emekli maaşım var.. bir kilo biberden başka birsey almaya cesaret edemedim...herseyin kilosu 20,30,50... Allah unutulmuslarin yardımcısı olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda