İsveç'ten Türkiye'yi ilgilendiren kritik karar! Bir ilk gerçekleşti...

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe soktukları yeni terör yasası ile Türkiye'yi NATO konusunda ikna etmeyi planlayan İsveç hükümeti şimdi de bir ilke imza atarak PKK'lı bir teröristi Türkiye'ye iade etmeye hazırlanıyor.

GİRİŞ 07.06.2023 15:16 GÜNCELLEME 07.06.2023 15:28
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

İsveç Yüksek Mahkemesi ilk kez 'PKK sempatizanı' olduğu iddia edilen bir kişinin Türkiye'ye iadesine yeşil ışık yaktı.

İsveç aracılığıyla Türkiye'ye iade edilecek ilk "PKK destekçisi" olacak olan bu kişinin iade edilip edilmeyeceği konusunda son kararı İsveç hükümeti verecek.

İade edilmesi şeklinde karar verilen 35 yaşındaki şahıs, 2014 yılında 'içinde esrar bulunan bir çanta taşıdığı' gerekçesiyle Türkiye'de dört yılı aşkın hapis cezasına çarptırılmıştı.

Başka Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson

Söz konusu şahıs şartlı tahliye edildikten sonra İsveç'e gitmiş ancak Türk savcılığının talebi üzerine ağustos ayında bu ülkede tutuklanmıştı.

İsveç medyasına konuşan ismi açıklanmayan kişi, PKK'ya verdiği destek nedeniyle Türk yetkililer tarafından hedef alındığını söyledi.

Pazar günü Stockholm'de NATO karşıtı sloganlar atan ve PKK bayrakları taşıyan yüzlerce kişi, İsveç'in yeni terörle mücadele yasasını protesto etmişti.

İsveç'te 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni yasa "terör örgütüne katılma" suçunu kovuşturmaya açarak ülkenin bu alandaki mevzuatını güçlendiriyor.

Başka Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson

ŞARTLARDAN BİRİ

Bu düzenleme, Türkiye'nin NATO vetosunu kaldırması için öne sürdüğü şartlardan birini oluşturuyor.

Ankara'nın, 11 Temmuz'da Vilnius'da yapılacak NATO Zirvesi öncesi İsveç'in tam üyeliğine onay vereceği yorumları yapılıyor.

KAYNAK: EURONEWS
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • M. Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Göz boyamadan başka bişey değil
    Cevapla
  • Müslüman 10 ay önce Şikayet Et
    Onlar kendilerini kandıra dursunlar ALLAH CELLE CELALUHU onların içindekilerinide bilir dışındakileride onlardan uzak durmalıyız...
    Cevapla
  • DURSUN 10 ay önce Şikayet Et
    İsveç küçük adımlar atıp büyük beklentiler içerisinde
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 10 ay önce Şikayet Et
    bu ikiyüzlülere asla taviz vermeyelim
    Cevapla
  • Diriliş 10 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle kabul etmemeliyiz.Bizde AB ne bizi alın şartı koymalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı