14 yıl sonra yeniden Şam'da: Esad'la görüştü

Eski Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret etti. Görüşme sırasında Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye ve Lübnan'ın karşı karşıya oldukları zorluklara birbirinden ayrı bakamayacaklarını ifade etti.

14 yıl sonra yeniden Şam'da: Esad'la görüştü
14 yıl sonra yeniden Şam'da: Esad'la görüştü
GİRİŞ 08.06.2023 10:26 GÜNCELLEME 08.06.2023 11:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Avn, 14 yılın ardından başkent Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüştü.

Görüşme sırasında Esad, Lübnan'ın gücünün siyasi ve ekonomik istikrarda yattığını belirterek, Lübnanlıların bu istikrarı diyalog ve fikir birliği yoluyla yaratabileceklerini ifade etti.

Görüşme sırasında Esad, Lübnanlıların tüm sorunların ve zorlukların üstesinden gelme yeteneğinin yanı sıra, ulusal ve anayasal kurumlarının rolünün tahsis edilmesi ve ilkelere bağlı kalma yeteneğine güvendiğini ifade etti.

Esad, Suriye ve Lübnan'ın karşı karşıya oldukları zorluklara birbirinden ayrı bakamayacaklarını ifade ederken, son dönemde gerçekleşen Cidde'deki Arap Zirvesi'nde gündeme gelen Arap-Arap yakınlaşmasının Suriye ve Lübnan'ı olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Diğer yandan Avn, Lübnanlıların her şeye rağmen ulusal birliğini koruduğunu belirterek, "Suriye halkının farkındalığı, ülkesine, ordusuna ve liderliğine olan inancı sayesinde zor ve tehlikeli aşamayı atlattığını" ifade etti.

Avn ayrıca, Suriye'nin yükselişinin ve refahının Lübnanlılara iyi yansıyacağını bildirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Yol 10 ay önce Şikayet Et
    Biri batıcı hristiyan,biri Ruscu nusayri.ah şam,ah.kurtaracaz seni birgün.
    Cevapla
  • TURAN 10 ay önce Şikayet Et
    Ağaya bre ağa biraz stratejik düşün Esed zibidisini atlayıp direk Kudüs'e inilmez yol doğru söylüyor ilk yanından başlar sıra oraya gelir Kudüs gücünün zirvesidir. O güce çok az kaldı.
    Cevapla
  • Ağa 10 ay önce Şikayet Et
    Git Kudüs'ü kurtar bişe beçerebiliyorsan, gerisi GEYİK muhabbeti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez