Rasmussen: NATO üyesi ülkeler Ukrayna'ya asker gönderebilir

NATO'nun eski genel sekreteri Anders Rasmussen bazı NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker gönderebileceği konusunda uyardı.

Rasmussen: NATO üyesi ülkeler Ukrayna'ya asker gönderebilir
Rasmussen: NATO üyesi ülkeler Ukrayna'ya asker gönderebilir
GİRİŞ 08.06.2023 11:07 GÜNCELLEME 08.06.2023 11:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

NATO'nun eski genel sekreteri Anders Rasmussen, NATO'nun Vilnius'taki zirvesinde ABD'nin de aralarında bulunduğu üye ülkelerin Kiev'e somut güvenlik garantileri vermemesi halinde bir grup NATO ülkesinin Ukrayna'ya asker göndermeye istekli olabileceğini söyledi.

SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

ABD'nin NATO Büyükelçisi Julianne Smith, "Ukrayna'nın NATO ile ilişkilerinde ilerlediğinin sinyalini vermek için bir dizi seçeneği değerlendiriyoruz" dedi.

Rasmussen, "NATO, Ukrayna için net bir yol üzerinde anlaşamazsa, bazı ülkelerin bireysel olarak harekete geçme olasılığı açık. Polonya'nın Ukrayna'ya somut yardım sağlamakla çok meşgul olduğunu biliyoruz . Ve Polonya'nın bu bağlamda ulusal bazda daha da güçlü bir şekilde angaje olması ve belki de karada birlik olasılığı da dahil olmak üzere Baltık ülkeleri tarafından takip edilmesi olasılığını göz ardı etmem.

“Ukrayna Vilnius'ta hiçbir şey alamazsa, Polonyalıların içeri girmeyi ve gönüllülerden oluşan bir koalisyon kurmayı ciddi olarak düşüneceklerini düşünüyorum. Polonya'nın duygularını hafife almamalıyız, Polonyalılar, Batı Avrupa'nın onların gerçek Rus zihniyetine karşı uyarılarını çok uzun süre dinlemediğini düşünüyor.”

Ukrayna'nın böyle bir askeri yardım istemesinin tamamen yasal olacağını söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • köylü 10 ay önce Şikayet Et
    kaşıyın bakalım nereye kadar
    Cevapla
  • Yozgatlı 10 ay önce Şikayet Et
    İşimiz yok. İsteyen göndersin. Mehmedim ülkesi için var. Ya da ap üye ülkeler göndersin. Sarı saçlı mavi gözlü kardeşlerine.
    Cevapla
  • rotterdamli 10 ay önce Şikayet Et
    TR ab degilki, siz gonderin
    Cevapla
  • Ruhi 10 ay önce Şikayet Et
    Bizi savaşa sokmaya çalışıyorlar. Rusya ile ilişkileri bozmak için atılan adımlar bunlar. Türkiye kabul etmemeli. Savaş halinde ki bir ülke NaTO ya giremez!
    Cevapla
  • TÜRK 10 ay önce Şikayet Et
    kapı orda giden gider bu bizim savaşımız değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim