Fransa'daki çocuk parkına bıçaklı saldırı olayında terör bulgusu olmadığı açıklandı

Fransa'nın Annecy kentinde sabah saatlerinde bir parkta meydana gelen bıçaklı saldırıda henüz herhangi bir terör bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

Fransa'daki çocuk parkına bıçaklı saldırı olayında terör bulgusu olmadığı açıklandı
Fransa'daki çocuk parkına bıçaklı saldırı olayında terör bulgusu olmadığı açıklandı
GİRİŞ 08.06.2023 18:42 GÜNCELLEME 08.06.2023 18:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Fransa'da Annecy Cumhuriyet Savcısı Line Bonet-Mathis, alana gelen Başbakan Elisabeth Borne ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bonet-Mathis, saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde henüz bir terör bulgusuna rastlanmadığını, saldırganın gözaltına alındığını ve hakkında cinayete teşebbüsten dava açıldığını belirtti.

Saldırganın fotoğrafı

Başbakan Borne da saldırıda biri İngiliz, biri Alman 4 çocuk, toplam 6 kişinin yaralandığını, yaralı çocukların durumunun ağır olduğunu söyledi.

Borne, şüphelinin bilinen bir suç öyküsünün bulunmadığını, İsveç'te mülteci statüsüne sahip bir Suriyeli olduğunu kaydetti.

ŞÜPHELİNİN HIRİSTİYAN OLDUĞU VE İSA MESİH DİYE BAĞIRDIĞI ÖĞRENİLDİ

Öte yandan, Fransız basınında polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde, 1991 doğumlu şüphelinin Hristiyan olduğu, saldırı esnasında iki kez İngilizce "İsa Mesih adına" diye bağırdığı ifade edildi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Saldırıya ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, elinde bıçak olan kişinin, iki şahsın engellemelerine rağmen çevredeki çocuklara saldırdığı görülüyor.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Fransa'nın Annecy kentinde bu sabah bir parkta bir kişi çevredekilere bıçakla saldırmış, 4'ü çocuk 6 kişiyi yaralamıştı. Polis şüpheliyi silahla yaralayarak gözaltına almıştı. Le Figaro gazetesi ilk belirlemelere göre saldırıda 8'i çocuk 9 kişinin yaralandığını yazmıştı.

MACRON'DAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konuyla alakalı açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Bu sabah Annecy'deki bir parkta korkakça bir saldırı gerçekleşti. Bazı çocuklar ve bir yetişkin ölümle yaşam arasında. Ulus olarak şoktayız. Düşüncelerimiz onlarla, aileleriyle ve onlar için seferber olan acil servis görevlileriyle" dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Diyarbakırlı 10 ay önce Şikayet Et
    Hristiyan olunca saldırgan ,müslüman olunca terörist.
    Cevapla
  • karadeniz 10 ay önce Şikayet Et
    Hırıstiamist teröridir bu onlar islamist diyor ya
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Hristiyan olmasa islamcı terör olayı derlerdi namusszular
    Cevapla
  • Cevdet 10 ay önce Şikayet Et
    Saldırgan Müslüman olsaydı terörist bir saldırı olurdu Ama Hristiyamnış dolayısıyle bir terör saldırısı değil ferdi bir suç.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Fransa daha beter olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!