ABD'yi sarsan 'gizli anlaşma' iddiası! Pentgon'dan flaş açıklama!

ABD güne şoke eden iddialarla başladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD basınında çıkan Çin iddialarına ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı.

GİRİŞ 08.06.2023 23:07 GÜNCELLEME 09.06.2023 10:07
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD basının üst düzey yetkililere dayandırdığı haberlerde, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya elektronik dinleme tesisi kurmak için gizli bir anlaşmaya prensipte vardığı iddiasına ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon), yanıt geldi.

PENTAGON: HABERLER DOĞRU DEĞİL

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, böyle bir tesisi kurma çabasından haberdar olmadıklarını belirterek, haberlerin doğru olmadığını belirtti. Ryder, "Elimizdeki bilgilere dayanarak, bunun doğru olmadığını, Çin ve Küba'nın yeni bir tür casus istasyonu geliştirdiğinden haberdar olmadığımızı söyleyebilirim. O haber doğru değil" dedi.



ABD basınında yer alan haberlerde, Çin’in söz konusu anlaşma için Küba’ya milyarlarca dolar ödediği öne sürülmüş, Çin’in söz konusu tesisi kurması halinde ABD'nin güneydoğu kesiminden e-posta, telefon görüşmeleri ve uydu iletileri gibi elektronik iletişim verileri toplayabileceği ve gemi trafiğini izleyebileceği aktarılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • DEMİR 10 ay önce Şikayet Et
    ABD nın Bir Oyunu Olabilir . Şöyle , Küba İle Eskiden Beri Gelen mesafeli Durumu Lehine Çevirme Amaçları . Bir Bahane İle Yakınlaşma Politikası Olabilir . Küba Devleti Rusya Ve Çin Yanlı Politika İzliyor .
    Cevapla
  • Zeka 10 ay önce Şikayet Et
    Güçlü devletler, zekasin, Bir başka devlete çekme takma amaçlı değilde, daha adil bolusumlu dünya kurmaya harcasa, gereksiz savaşlar biter.
    Cevapla
  • Gurbetci 10 ay önce Şikayet Et
    Müslüman diye bunu kendi çıkarları için nerede kullanacaklar. Olan yine Mazlumlara olacak. Unutmayın Bu dünyada güçlüysen haklısın güçsüzsen yaşamaya hakkın yok
    Cevapla
  • Lotto 10 ay önce Şikayet Et
    Küba mı müslüman :) koyunsunuz
    Cevapla
  • Hamza yurekli 10 ay önce Şikayet Et
    meydan daraliyor
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Çin devletide abd kadar vicdansız
    Cevapla
  • Birol 10 ay önce Şikayet Et
    Çin kafirin önde gidenidir kökleri kurur inşallah ya Allah bu kafirleri riziklandirma helak.et helak et helak et
    Cevapla
  • Konuk 10 ay önce Şikayet Et
    Denge politikasıyla hayatta kalabilmek için tek değil iki kötü güç gerekiyor, maalesef, keşke hiç biri olmasa, Dünya daha barışçıl adil bir yer olsaydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular