ABD tarihinde bir ilk! Müslüman isim üst makamda görevlendirildi

Pakistan kökenli ABD’li hükümet yetkilisi Dilawar Syed, Küçük İşletme Yönetimi (SBA) Başkan Vekili adaylığının Senato tarafından onaylanmasıyla, Washington hükümetinde en yüksek makamdaki Müslüman oldu.

GİRİŞ 09.06.2023 00:21 GÜNCELLEME 09.06.2023 09:56
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Ticari İlişkiler Özel Temsilcisi Dilawar Syed’in, Küçük İşletme Yönetimi (SBA) Başkan Vekilliği adaylığı, Senato’da yapılan oylamada 42’ye karşı 54 oyla onaylandı.

Dilawar Syed ABD hükümetinde en üst makama sahip Müslüman oldu

Senato Küçük İşletmeler ve Girişimcilik Komitesi Başkanı Maryland Demokrat Senatörü Ben Cardin oylamadan önceki açıklamasında, SBA Başkan Vekilliği makamının iki ABD başkanı döneminde toplam 5 yıl boyunca boş kaldığını söyleyerek, "Bunu halletmemizin zamanı geldi." dedi.

Senato’daki oylama, Syed’i ABD hükümetindeki en yüksek makamdaki Müslüman konumuna getirdi.

Syed, Mart 2021’de ABD Başkanı Joe Biden tarafından SBA Başkan Vekilliğine aday olarak göstermiş, fakat Senatodaki Cumhuriyetçiler tarafından, SBA’nın kürtaj yapan işletmelere verdiği finansal destekler ve başka gerekçeler de öne sürülerek Müslüman adayın oylanması defalarca engellenmişti.

Bu süre içinde Demokratlar, Cumhuriyetçilerin Müslüman karşıtlığını öne çıkararak, Müslüman ve Yahudi sivil toplum kuruluşlarının tepki göstermesi için kamuoyu oluşturmuşlardı.

Joe Biden bu yıl başında Senato’da tekrar oylanması için Syed’i yeniden aday göstermişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Morelli 10 ay önce Şikayet Et
    Goz boyama ipler yahudilerin elinde biden bir piyon kim gelirse gelsin yahudi kurulusu AIPAC in onayini almadan basbakan olamiyor sart 1 israile herzaman destek olacagina yemin etmeden kimse baskan olamiyor hepsi yahudi bozuntulari icin gerisi cop
    Cevapla
  • Osmanlı 10 ay önce Şikayet Et
    Adamların niye süper güç olduğunu hiç düşündünüzmü. Her zaman liyakate önem erdikleri için ve hak edenlerin hak ettiği yere geldikleri düzgün bir zihniyeti olduğu için süper güç oldular. Bizim gibi herkes torpille bir yerlere gelmiyor ki, adrese teslim ihale verilmediği için ekonomileri sağlam.
    Cevapla
  • Ayân 10 ay önce Şikayet Et
    Görünüş olarak öyledir.
    Cevapla
  • mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    müslüman adam abd nin hayrına mı çalışacak , yoksa islam aleminin hayrına mı çalışacak .
    Cevapla
  • ozgurarslan42 10 ay önce Şikayet Et
    yemezler, karnımız tok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!