Terör örgütü Eş-Şebab Somali'de otele saldırdı

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab başkent Mogadişu'da bir otele saldırdı. Hükümetten yapılan açıklamada, operasyonun devam ettiği bilgisi verildi. Öte yandan ülkenin Aşağı Şabelle bölgesinde yaşanan patlamada 27 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 10.06.2023 00:50 GÜNCELLEME 10.06.2023 09:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab başkent Mogadişu'da bir otele saldırdı.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre saldırganlar, yetkililerin sıklıkla ziyaret ettiği bir plajdaki bir oteli hedef aldı. Açıklamada, güvenlik güçlerinin çok sayıda kişiyi binadan kurtardığı ve operasyonun devam ettiği belirtildi. Öte yandan ülkenin Aşağı Şabelle bölgesinde yaşanan patlamada 27 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

SALDIRIDA EN AZ 7 KİŞİ YARALANDI

Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi. Somali'de Aşağı Şabelle bölgesinde patlama yaşandı. Somali devlet haber ajansı, patlamanın Somali’nin başkenti Mogadişu’nun güneyinde yer alan Koryoley kasabasında yaşandığını duyurdu.

Patlamada çoğunluğu çocuk 27 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olayın bölgedeki havan toplarının patlaması sonucu gerçekleştiği belirtilirken, havan toplarının neden patladığına ilişkin bilgi verilmedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 15
  • Ahmed 10 ay önce Şikayet Et
    Eş-şeban in basindaki cia ajanini etkisiz hale getirin.
    Cevapla
  • Mehmet KARA 10 ay önce Şikayet Et
    İslâm düşmanlarının organize ettiği bu kanlı terör örgütlerinin Allah belasını versin, onların arkasındaki hainleri kahrû perişan eylesin inşaallah
    Cevapla
  • Barış için 10 ay önce Şikayet Et
    Artık barış olsun. Yabancı güçler terörle mücadele adı altında ki işgallerini bırakıp işgallerinden vaz geçsinler. Kararı somalililer versin. Bir tarafı ötekileştirmek ancak o memlekete zarar veriyor.
    Cevapla
  • Abhaz54 10 ay önce Şikayet Et
    Çoluk çocuĝu öldürüp ,suçsuz insanları öldürüp cennete gideceklerini sanacak kadar alçak oğlu alçak bunlar .Rabbim ne kadar sabırlı. Dünyanın çivisi çıkmış.
    Cevapla
  • Namyelüs 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün terör örgütlerinin kurucusu CIA dır.Pentagonun istemediği hiçbir terör örgütü ayakta kalamaz.İslam adına terör yaptırıp Müslümanları hedef tahtası yapmak istiyorlar.Bügüne kadar Türkiye'de kurulmuş bütün sol,sağ,islami,komünist terör örgütlerinin arkasında da ABD vardır.
    Cevapla
  • Ahmed 10 ay önce Şikayet Et
    Savaşlarin ve terör örgütlerinin tek mimarı cia nin patronu olan üst akıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız