Biden yönetiminden 'F-16' hamlesi! Yunan kritik gelişmeyi duyurdu...

Ankara'nın İsveç'in NATO'ya alınmasına onay vermesi halinde ABD yönetiminin, 'F-16' konusunda kongre üyelerinin itirazlarını nasıl geri çebebileceği konusunda nabız yokladığı belirtildi.

GİRİŞ 12.06.2023 08:58 GÜNCELLEME 12.06.2023 09:14
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye F-16 satışı konusunda yeşil ışık yakarak olumlu yöndeki fikrinin değişmediğini ancak ABD Kongresi'nden onay alması gerektiğini aktaran ABD Başkanı Joe Biden'ın bunun için için formül arayışında olduğu iddia edildi.

Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın son günlerde ABD Kongresi'ndeki silah satışı ile ilgili kilit isimleri telefonla arayarak 11-12 Temmuz'daki NATO Zirvesi öncesi Ankara'nın onay vermesiyle İsveç'in ittifaka üyeliğinin gerçekleşmesi halinde Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışıyla ilgili tavırlarının ne olacağı konusunda nabız yokladığı öne sürüldü.

BEYAZ SARAY DEVREYE GİRDİ

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinin manşetten verdiği haberde ABD'de Türkiye'ye F-16 satışı konusundaki temasları bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü, ancak son günlerde durumun değiştiği ve Beyaz Saray'ın devreye girdiği belirtildi.

Bu durumu Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına ilgisinin arttığına işaret sayan Kathimerini, "Sullivan, silah satışlarında kilit rol oynayan ABD Kongresi üyelerini telefonla arayarak niyetlerini ya da itirazlarını nasıl geri çekebileceklerini araştırıyor" diye yazarken Sullivan'ın genellikle, "Türkiye ile tek sorun İsveç'in NATO üyeliği değil, Türkiye politikasını genel olarak değiştirmeli" cevabı aldığını ileri sürerek, "Beyaz Saray’ın işi zor" ifadesini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu bi kerede şunlara ilk önce sen yap sonra biz yapacaz diyin ver parayı yada silahı sonra ben yapacam diyin bee yapın şunu be
    Cevapla
  • Vatan 10 ay önce Şikayet Et
    Paramızı verin lan
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Soğuk su iç kardeşim adamlar o paranın üzerine yattı resmen.
    Cevapla
  • Alp 10 ay önce Şikayet Et
    Hep oyun hep oyun bunlar uçak vermeyecekleri gibi bizim paraların ustune de çöktüler mal almadan paralari veren kim acaba neden böyle bir yanlış yapıldı hesap sorulması gerekir
    Cevapla
  • Ayhan 10 ay önce Şikayet Et
    Kurşun senin olmadığı sürece baskasinin ne dediği cok onemli oluyor
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle onay vermeyin ABD f16ları versin vermesin karınlarını agrıtalım biraz sakın onay vermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı