Vize krizi devam ederken Almanya'dan Türkiye kararı

Almanya, vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak, bekleme süresini kısaltmak için pilot bir uygulama başlattı. Buna göre; Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin itiraz süresi 6 aylığına askıya alındı.

GİRİŞ 14.06.2023 09:40 GÜNCELLEME 14.06.2023 10:06
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Bir süredir Schengen vizelerinde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, sorunun Türkiye'ye özgü olmadığı yaşanan gecikmelerin pandemi sonrası başladığını altı çizilmişti.

AMAÇ, DİĞER BAŞVURULARI HIZLI SONLANDIRMAK

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Almanya; Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatarak vize reddine itiraz sürecini askıya aldı.

Açıklamada, pandemiyle birlikte getirilen seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından vize başvurularında yaşanan artış dile getirildi ve belirli yerlerde vize başvurusunda bulunmak için uzun süre beklenildiğinin altı çizildi.

ANCAK SADECE 3 ÜLKEDE UYGULANACAK

Bu sebeple Almanya Dışişleri Bakanlığı, vize başvurularındaki bekleme süresini kısaltmak, iş yükünü azaltmak için Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatarak vize reddine itirazı 6 aylığına askıya aldığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşlarına Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 40 bin daha fazla Schengen vizesi verildiğini açıklamıştı. Ancak bu dönemde yapılan toplam vize başvuru sayısı ve ret oranlarıyla ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vize başvurularının daha önce olduğu gibi yine aynı yasal temelde değerlendirileceği ve gerekli şartları sağlayanlara vize verilmeye devam edeceği belirtildi.

İtiraz sürecinin askıya alındığı bu üç ülkede, vize reddinin nedenleri, başvuru sahibine, önceki döneme kıyasla, daha ayrıntılı açıklanacak.

1 HAZİRAN ÖNCESİ DETAYI

1 Haziran 2023'ten önce vize talebi olumsuz sonuçlanmış ve karara itiraz etmek isteyenlerin itiraz hakkının sürdüğü belirtildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 81
  • Orhan 10 ay önce Şikayet Et
    Kıskanıyorlar işte. Kıskanç Almanlar 300 Dolar asgari ücret alıyoruz ya çatlayın patlayınnnn ohhhhhhhh ooooooooohhhhhh
    Cevapla
  • Sercan 10 ay önce Şikayet Et
    Sen ne kadar Suriyeli, Pakistanlı, Afgan varsa memlekete doldurup vatandaşlık verir ve yetmezmiş gibi bir de ad soyadı değişikliği yaptırırsan nah vize alırsın. Adamlar haklı, az bile yapıyorlar. Ayrıca para karşılığı konut alanlara da vatandaşlık veriyorlar. Ülkenin en değerlisini gelir kapısı olarak gören bu zihniyete az bile yapıyor Avrupa.
    Cevapla
  • Kenan 10 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan vize kalkacak dedi gerçekten kalktı işte ne derse yapıyor
    Cevapla
  • Das 10 ay önce Şikayet Et
    Almanya türkiye düsmani sahtekarlikta en önde gider nasil kandirdilar mülteci anlasmasi vize kolayligi dige tüm mültecileri almanyaya gönderilmeli irkcilar ile mücadelede destek olsunlar almanya irkcilarla mücadele etmiyor etmezde destekliyor almanyada türkiyeli oldunuzu belli etmeyin yürüyüse katilmayin fisleniyorsunuz bayrak tasimayin düsman topraklarinda oldunuzu unutmayin
    Cevapla
  • Tokatlı 10 ay önce Şikayet Et
    Biz de Alman turistlere jest yapalım; artık bundan böyle herşey dahil sistemi kaldıralım.Üç beş euro verip bir hafta on gün herşeyi ye iç sil süpürcü bedavacı Almanlara daha fırsat vermeyelim.Yeter sömürdükleri.
    Cevapla
  • Sarma 10 ay önce Şikayet Et
    Sen sus ve tokat sarmani afiyet ile ye ve gelen misafirlere de ikram etmeye devam Sarma sakin biri çikip dolma demesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!