Gizli belgeler ortaya çıktı, Alman ordusuyla ilgili flaş iddia!

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, gizli savunma bakanlığı belgelerine dayandırdığı haberinde Alman ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayıcı top mermisi kaldığını belirtti.

GİRİŞ 20.06.2023 07:16 GÜNCELLEME 20.06.2023 08:20
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Rusya’nın saldırıları karşısında Ukrayna’ya askeri desteği sürerken, Almanya merkezli haftalık yayınlanan siyasi dergi Der Spiegel, bütçe komitesini acil alım yapılması gerektiğine ikna etmek için Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan gizli belgelere dayandırdığı haberinde, Almanya ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayıcı top mermisi kaldığını belirtti.

Haberde, Alman ordusunun NATO'nun 30 günlük yoğun muharebeye dayanacak şekilde yeterli top stokuna sahip olmak için 2031 yılına kadar yaklaşık 230 bin mermilik bir envanter oluşturması gerektiğine dikkat çekildi.

Haberde, Savunma Bakanlığının bütçe komitesine önümüzdeki aylarda hızlandırılmış topçu ve tank mühimmatı alımı için 9 sözleşme sunmayı hedeflediği öne sürüldü.

Almanya gibi birçok ülke geçtiğimiz sene şubat ayında bu yana Rusya’nın saldırılarına karşı kendisini savunması için Ukrayna’ya obüsler tarafından kullanılan top mermisi tedarik etmek için harekete geçtiler ve kendi savunmaları için bulunan stokları erittiler.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Mert 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar iddia falan değil hepsi gerçek. Almanlar tüm güçlerini pkk, fetö ve diğer örgüt ve kalemşörlerden elde ediyorlar. Yani başkalarını savaştırıp o milletlerin ülkelerini sömürmek. En başarılı oldukları alan burası. Tam bir İngiliz aklına sahipler.
    Cevapla
  • Bozkurtlar 10 ay önce Şikayet Et
    PKK ya silah vermekten silahları bile kalmadı zafer çok yakındır hepsini haraca bağlayacağız
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Japonya neden üretemiyorsa Almanya'da o yüzden üretmiyor.türkiye neden üretemediyse Almanya'da o yüzden üretemiyor.dünyayi ne Avrupa ne ABD ýönetiyor.üst akıl denen bir yapı var.kabul etsende böyle kabul etmese de.biz şimdilik bu akılla aynı fikirde olmadığınızı söyleyebiliyoruz.birde yapmamız gerekenler var.çocuklarımızı vatansever ve ülkeye hizmet ülküsüyle yetiştimemiz lazım
    Cevapla
  • cemil atalar 10 ay önce Şikayet Et
    tam vurma zamanı
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Yahudi almanlardan öyle bir intikam alacak ki dünyanın görmediği zulümler yaşanacak, ahlaken çökerttikleri Almanları askeri olarak ta bitirip muhtemeldir ki Rusya'yı başlarına bela edecek.
    Cevapla
  • Hakikat 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya Berline bir atom bombası atsın tüm Avrupa biter, Japonyadaki savaşın bittiği gibi. Çünkü Rusya 6 bini geçkin nükleer başlığa sahip. Zenginlikle şımarmış batı tüm varlığını ve canını bir kaç saat içinde kaybetmeyi göze alamaz. Onlar için savaşı cahil toplumlar yapar, kendileri ise cebini doldurur. Yıllardır yaptıkları bu.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Almanyayı zaten Yahudi sermayesi yönetiyor. Almanlar bu gücün elinde maskara bir devlet. Dolayısıyla önde görünen Alman, fakat gerçek sahibi Yahudiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...