Putin'e darbeye kalkışan Yevgeniy Prigojin bakın kim çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı darbe girişimine kalkışan Wagner Grubu'nun lideri Yevgeniy Prigojin'in Sovyet döneminde 9 yıl cezaevinde kaldığı kendisi için geçmişte suç makinesi denildiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 24.06.2023 11:20 GÜNCELLEME 24.06.2023 12:21
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Şubat 2022'den bu yana Ukrayna ile aktif savaşta olan Rusya'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rus paralı asker grubu Wagner, Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin' karşı bir darbe girişiminde bulundu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit rol oynayan fakat son dönemde Rus yönetimine karşı sert açıklamalarda bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, önderliğindeki askerler Rostov-Na-Donu'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasını kuşattı. 

LİDERLERİ SUÇ MAKİNESİ

Wagner kriziyle ilgili Putin "Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmeye çalışıyorlar. Devletimizi savunmaya hazırız. Bu yapılan tam hainliktir." açıklamasında bulunurken Wagner Grubu'nun lideri Yevgeniy Prigojin'in geçmişiyle ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. Bugün Rusya'da Putin iktidarını devirmeye çalışan Prigojin'in geçmişte uzun bir süre cezaevinde kaldığı ve adeta bir suç makinesi olduğu öğrenildi. 

9 YIL HAPİSTE YATTI

Gençlik yıllarında kros kayakçısı olmak isteyen fakat spor alanında başarısız olan Yevgeniy Prigojin, okul hayatının ardından adeta bir suç makinesine dönüştü. 1979 yılında bir hırsızlık suçuna karışan ve aldığı hapis cezasının ertelenmesinin ardından yaşananlardan ders almayan Prigojin, yanına topladığı bir kaç kişiyle lüks mahallelerdeki villaları soymaya başladı. Hırsızlığın ardından dolandırıcılık ve gençleri suça karıştırma suçlarını da işleyen Prigojin, toplamda 12 yıl hapis cezası aldı. Sovyet hapishanelerinde 9 yıl hapiste kalan Rus oligark, 1990 yılında cezasının affedilmesinin ardından serbest kaldı. 

PAZARDA SANDİVİÇ SATTI

Uzun süre cezaevinde kalan Prigojin, hapisten çıkınca annesiyle birlikte pazarlarda sosisli sandiviç satmaya başladı. İşleri iyi giden Prigojin çok kısa süre restoran zincirlerine sahip oldu. Sovyetler'in dağılması esnasındaki girişimciliğinin işe yaradığını belirten Rus isim, kısa sürede Rus zenginleri arasına ismini yazdırdı. 

PUTİN'İN ÖZEL ŞEFİ OLDU

Hapisten çıkarak iş hayatında büyük başarıya imza atan Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel şefi olan ve 'Kremlin Aşçısı' olarak anılmaya başlandı. İlerleyen dönemlerde birçok sektöre atılan Rus isim, restoranlarında dünya liderlerini ağırlamaya başladı. 


2014'TE WAGNER'İ KURDU

2014 yılında başlayan Donbass savaşında Rus güçlerini desteklemek isteyen Prigojin, 2014'ün Mayıs ayında Wagner paralı asker grubunu kurdu. Wagner grubu kısa sürede Afrika, Suriye ve Ukrayna'da çok sayıda çatışmaya karışacak kadar büyüdü. Wagner grubu Putin'in ordusu diye anılmaya başlandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 73
  • tepki 10 ay önce Şikayet Et
    demek adam usa israile calismis gizli gizli hain casuz en yakininda imis dua etsin yemege zehir atmamis bir bakti darbe de kelle gitme riski var kacti anlasma diye
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : "-- Kapınıza bağladığınız köpekler artık size havlamaya başladıysa bir başka besleyeni vardır.."..
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    dünyada hiç bir kişiye kuruma gayrı resmi yapılanmalara musade edilmemeli sonu güç zehirlenmesi dir silahlı güce sahip olan bir kişi değil devlete babasına bile baş kaldırır bundan mütevellit hiç kimseye sınırsız güç verilmemeli güç devlette olmalıdır şahısta değil...
    Cevapla
  • Dadaş 10 ay önce Şikayet Et
    Putin bunun hesabını sorar
    Cevapla
  • A. Kurt 10 ay önce Şikayet Et
    Merak bu ya, acaba bizde de böyle buna benzer özel askeri yapılanmalar varmıdır?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak