Wagner lideri Prigozhin Rus askeri yetkililerle kavga etti: Gönderirseniz vururuz!

Wagner lideri Prigozhin'in iki Rus askeri yetkilisiyle bir araya geldiği ve görüşmenin oldukça gergin geçtiği belirtiliyor.

Wagner lideri Prigozhin Rus askeri yetkililerle kavga etti: Gönderirseniz vururuz!
Wagner lideri Prigozhin Rus askeri yetkililerle kavga etti: Gönderirseniz vururuz!
GİRİŞ 24.06.2023 15:34 GÜNCELLEME 24.06.2023 15:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumartesi günü erken saatlerde yayınlanan sosyal medya videosunda Wagner şefi Yevgeny Prigozhin ile iki üst düzey Rus askeri komutanının bir araya geldiği ortaya çıktı.

İki dakikalık videoda, Prigozhin iki subayla birlikte, muhtemelen Rusya'nın Rostov-on-Don kentinde, korumalarla çevrili bir avluda yer alıyor. Wagner operasyonları hakkında güvenilir bir bilgi kaynağı olan bir Telegram kanalı, tartışmanın Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi karargahında gerçekleştiğini iddia ediyor.

Rus subaylardan biri, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vladimir Alekseev. Diğeri ise İnguşetya Cumhuriyeti'nin eski başkanı Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov. 

GÖNDERİRSENİZ VURURUZ!

Videoda Prigozhin yetkililere, "Gönderirseniz hepsini vururuz" dediği duyuluyor.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rostov'daki durumun "zor" olduğunu ve askeri ve sivil binaların ablukaya alındığını kabul etti.

NE OLMUŞTU?

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Putin ise yaptığı açıklamada kalkışmaya "hainlik" olarak nitelendirmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ahndndr0701 10 ay önce Şikayet Et
    keser döner sap döner,gün gelir hesap döner putin efendi,,
    Cevapla
  • Murat44 10 ay önce Şikayet Et
    Ruslar bu adamı ortadan kaldırmalı,bence Abd ile anlaşarak bu işe kalkıştı.CİA başkanı 2 hafta önce Yunanistana ziyaret yapmıştı gizlice.Bence herşeyden haberdarladı.Ruslar bu adamı temizlemeli.
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adam eskiden putine karşı bırakın darbe yapmaya kalkışmayı sesini yükseltmezdi putinin yanlışı bu adamı sahaya sürmesi başıboş bırakması bu adam bu kadar özgüven varsa arkasında bir güç varki konuşup hareket ediyor acaba bu güç kim olabilir?
    Cevapla
  • Muşlu Efe 10 ay önce Şikayet Et
    Kafalarını ezmezseniz sizi abdye peşkeş çekecekler ve bu coğrafyada bir daha asla huzur olmayacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'un 10 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek?
Mete Gazoz altın madalya kazandı!