Wagner kalkışması sonrası Putin'den son dakika hamlesi!

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sıkıyönetim kurallarını ihlal edenlerin 30 gün gözaltında tutulmasına izin veren yasayı imzaladı.

GİRİŞ 24.06.2023 17:39 GÜNCELLEME 24.06.2023 17:40
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Resmi belgelerin yer aldığı internet sayfasında yayınlanan belgeye göre Rusya lideri Vladimir Putin, sıkıyönetim kurallarının ihlal edilmesi için 30 gün gözaltı süresi öngören yasayı imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Dünya Rusya'ya kilitlendi! Ülkelerden peş peşe açıklamalarDünya Rusya'ya kilitlendi! Ülkelerden peş peşe açıklamalar

Buna göre, yasayı ihlal eden vatandaşlara 500 ila bin ruble para cezası ya da 30 güne kadar tutuklama; yasayı ihlal eden görevli kişilere ise bin ila 2 bin ruble para cezası ya da 30 güne kadar tutuklama öngörülüyor. İhlalin bir araç kullanılarak işlenmesi halinde, araca yetkililer tarafından el konulması öngörülüyor.

Belgenin eklerinde belirtildiği üzere federal yürütme organları ve bölgelerdeki şubeleri, bölgelerdeki yürütme organları ve sıkıyönetimi sağlayan askeri komuta ve kontrol organlarının yetkilileri, sıkıyönetimi ihlal edenleri tutuklama hakkına sahip olacak.

Uzmanlar orayı işaret etti: Rusya'daki kalkışmada parmakları varUzmanlar orayı işaret etti: Rusya'daki kalkışmada parmakları var

Wagner'in ele geçirdiği Rostov ve Voronej'in önemi ne?Wagner'in ele geçirdiği Rostov ve Voronej'in önemi ne?

RUSYA'DA WAGNER KRİZİNİN TIRMANIŞI

Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş, Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti.

Rus Hava Kuvvetleri Wagner Grubu askeri konvoyunu vurmaya başladıRus Hava Kuvvetleri Wagner Grubu askeri konvoyunu vurmaya başladı

Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, Kremlin yönetimi ise ülkenin pek çok bölgesinde güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Wagner savaşçılarının Rostov'un ardından Voronej'de de görüldüğüne dair haberler yapılmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • TARIK 10 ay önce Şikayet Et
    putin en iyi güvene bileceğin adam kadirov adam tam yetki asker silah ve bölgeyi tamamen kontrol eder sana tavsiyem müslüman türklere çok güven işini iyi yapar ama sonundada ödül vermeyi unutma bay
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Saddam'ın dibindeki Tarık AZİZ' de son dakika Saddam'ı satıvermişti. Belki yıllarca kendilerini saklayanlar emperyalizm istedi diye belki kritik zamanda ortaya çıkması gibi mi acaba?
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    suriyinin intikamı çıkacak...
    Cevapla
  • Berkan 10 ay önce Şikayet Et
    putin halleder bu isi
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    besleyin sadat'ı oysun gözünüzü.
    Cevapla
  • Er61 10 ay önce Şikayet Et
    Ne alâka? Türkiye'deki darbeleri Sadat mı yaptı? Hepsi Kemalist tedrisattan geçen askerlerin halt yemesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"