Wagner'e karşı Putin'den ilk açıklama! Meydan okudu resti çekti

Wagner'in Rusya'da ayaklanması ve darbe girişimi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karşılarında olan herkesin hain olduğunu belirterek, "Cezalarını çok ağır şekilde vereceğiz." sözleriyle meydan okudu.

GİRİŞ 24.06.2023 13:44 GÜNCELLEME 26.06.2023 08:51
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısa süre içinde televizyonda konuşma yapacağı duyurulmuştu. Putin beklenen açıklamayı yaptı.

Putin'in açıklamalarından satır başları:

'BU YAPILAN TAM HAİNLİKTİR'

Bizim askeri dostlarımız bizim için ayaktalar. Birinci Dünya Savaşı'nda bizim zaferimizi entrikalarla çalmışlardı. Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmeye çalışıyorlar. Devletimizi savunmaya hazırız. Bu yapılan tam hainliktir.

Cezalarını çok ağır şekilde vereceğiz.

Wagner askerleri de Rusya için hayatlarını veriyordu. Onların içinde hainler var. Bizim askeri yönetimimizin güçleri şu anda bloke edildi. Bir Rusya vatandaşı olarak da size söz veriyorum. Elimden geleni yapacağım. Bizim halkımıza silahını kaldıran herkes cezasını yeter ki çeksin.

Bu hatadan çekilin. Bu suçu yapmayın. Biz kendi güvenliğimizi, her şeyi savunabiliriz. Daha güçlü olacağız.

Wagner Rusya'da isyana kalkıştı! ABD'den ilk açıklama

Wagner Rusya'da isyana kalkıştı! ABD'den ilk açıklama

Ukrayna'dan dikkat çeken Rusya açıklaması!Ukrayna'dan dikkat çeken Rusya açıklaması!

Son dakika: Rusya Savunma Bakanlığı'nda Wagner'e son çağrı: Aldatıldınız...Son dakika: Rusya Savunma Bakanlığı'nda Wagner'e son çağrı: Aldatıldınız...

NE OLMUŞTU?

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 175
  • mehmet emin 10 ay önce Şikayet Et
    Kureselci cetenin isi bu ,savasla yapamadiklarini satin aldiklari Wagner capulcularina yaptirmaya calisiyorlar ama basaramiyacaklar...
    Cevapla
  • Zafer 10 ay önce Şikayet Et
    Yerli yersiz yorumlardan uzak duruyorum. Reise güvenin takip edin. Reis ne diyorsa o. Arkandayız.
    Cevapla
  • YARINLAR? 10 ay önce Şikayet Et
    Savaş pozisyonunda bölgemizdeki durum gözlerönünde dünyanın diğer süpergüç devletinde böyle bir silahlı kalkışma dış ülke veya ülkeler desteğinide kuvvetli ihtimal olarak değerlendirmemize sebep olmakta ve Putin yönetimi Kremlin sözcüsü ülke güvenliği ciddi tehlike altına girer hisseder isek tereddütsüz nükleer güç kullanımına gideceklerini geçtiğimiz aylarda ifade etmişlerdi acaba?
    Cevapla
  • Sinirli 10 ay önce Şikayet Et
    Putin Rusya devlet başkanıdır. Wagner ülkesine başkaldırmış hain gruptur burada destek meşru devlet başkanı Putin'e dir. Putin'e dir.
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya halkı meydanlara inip demokrasiye sahip çıkmalıdır yoksa darbe olursa ülke 90 yıllara geri döner dogalgaz rezervi zengini rus halkı bir ekmeğe muhtaç kalırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yaptı, ölüsü 2 saat sonra bulundu: Kahreden detay ortaya çıktı!
Böyle olur, CHP’nin genelgesi!