Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya yönetimine desteğini ilettiği belirtildi.

GİRİŞ 24.06.2023 15:45 GÜNCELLEME 24.06.2023 16:58
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Rus paralı asker grubu Wagner’in başlattığı isyanla patlak veren kriz sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin komşu ülkelerin liderleriyle ülkedeki duruma telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor.

Putin bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak Rusya’daki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

"TÜRKİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya'da yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin önemini vurguladı.

Görüşmede Rusya'da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği vurgulayan Erdoğan, "Bu bağlamda yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Putin, silahlı isyan girişimiyle bağlantılı olarak ülkedeki durum hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonda bilgi verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan), Rus liderliğinin adımlarına tam desteğini ifade etti” denildi.

Putin ayrıca, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 99
  • Burak 10 ay önce Şikayet Et
    olan gene antalyya olacak burda sehir kurdular ve ukraynalilarla dalasiyorlar yakindir antalyada isyanlar artik bir bolgede cogalmalarina izin vermeyin multecilerin yabancilarin devlet malesef yabanci politikasi cok kotu
    Cevapla
  • Rıfkı 10 ay önce Şikayet Et
    Putin 'i sevmem. Lakin, Abd Rusya yı da ele geçirir ise bizi kuşatmış olur. Tek güçlü düşmandansa ayrı küçük düşman yeğdir.
    Cevapla
  • Prensip33 10 ay önce Şikayet Et
    Dik dur eğilme Recep Tayyip seninle
    Cevapla
  • Adalı 10 ay önce Şikayet Et
    Dik dur putin reis. İha siha ne lazımsa verek reis Bi aloya bakar
    Cevapla
  • Yorumcu 10 ay önce Şikayet Et
    Bu olay Ukrayna savaşını bitirir bence. İHA'da göndermeyelim. Bitsin. Suriyeden sonra Rusya savaşı ekonomimizi perişan etti. Bitsin de tekrar ihracatımız artsın ki fabrikalar işçi alsın. Bir yıldır bu pahlılıkta işsiz gezen işçiler var. Askeri ücret artsa ne olur, fabrika işe almadıktan sonra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık yaş çay alım fiyatlarını açıkladı
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!