Kritik nükleer silah iddiası: Wagner ele geçirdi!

Rusya'da Rostov şehrini ele geçiren ve Kremlin'e ilerleyen Wagner gruplarının bazı nükleer silahların saklandığı askeri depoları ele geçirdiği iddia ediliyor.

GİRİŞ 24.06.2023 14:51 GÜNCELLEME 24.06.2023 15:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Dünya Putin'e karşı ayaklanan Wagner grubunun darbe girişimini izliyor. Rusya'da Rostov şehrini ele geçiren ve Kremlin'e ilerleyen Wagner gruplarının Bazı nükleer silahların saklandığı askeri siloları ele geçirdiği iddia ediliyor.

Rostov şehrini ele geçiren Wagner asker konvoyları Kremlin'e doğru ilerlerken ülkedeki nükleer silah depolarıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

Wagner'in bazı nükleer silahların saklandığı askeri siloları ele geçirdiği söyleniyor.

NE OLMUŞTU?

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Putin ise yaptığı açıklamada kalkışmaya "hainlik" olarak nitelendirmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Metin 10 ay önce Şikayet Et
    piton amca işi hafife alma bunun faturasını hemen kes çeçenlerden asya türklerinden yardım iste süpürme harekatı yap ukraynayıda sürekli havadan vur bence en iyisi bu gözüküyor
    Cevapla
  • Artı 10 ay önce Şikayet Et
    ABD doları uluslararası dolaşımda tutabilmek için putine darbe yapıyor olay bu
    Cevapla
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    putin zaman kaybetmeden utanacak bir durum değildir başa gelen çekilmez ABD de bir an önce yardım istesin yoksa Wagner Rusya’da taş üstünde taş bırakmaz
    Cevapla
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya’da iç savaş başlamıştır putin hayatına mal oldu nokta
    Cevapla
  • Goksel 10 ay önce Şikayet Et
    Nükleer silahı ele geçirmek bişey ifade etmez, önemli olan onu aktif hale getirecek kodları ele geçirmek. Yoksa sokakta bile bulsanız işinize yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En fazla uçak gemisine sahip ülkeler açıklandı! Dünya genelinde kaç tane savaş gemisi var?
İşte Kassam’ın İsrail’e karşı yeni stratejisi! Hepsini tek tek yayınladılar